Партнер рубрики Події

Волонтери просять допомогти відновити квартиру Максимка Лихолата, який постраждав від вибуху газу

Волонтери просять допомогти відновити квартиру Максимка Лихолата, який постраждав від вибуху газу

7-річного Максимка Лихолата, який отримав серйозні опіки і переніс кілька операцій з пересадки шкіри у Львові, невдовзі виписують. Небайдужі тернополяни приводять до ладу квартиру, яка після вибуху нагадує руїни. Просять допомоги – як фізичної, так і матеріальної.

Хлопчик скоро приїде до рідного Тернополя і має повернутись додому. Проте квартира після вибуху скоріше нагадує руїни.

Нагадаємо, 17 липня у Тернополі на вул. Пушкіна стався вибух у квартирі. Мама, намагаючись вкоротити собі віку, відкрила газ.За кілька секунд у помешканні пролунав вибух. Жінка залишилась неушкодженою, а 7-річний син Максимко та чоловік Роман Лихолати отримали серйозні опіки.

Роман невдовзі помер у реанімації. Мама потрапила до психоневрологічної лікарні, адже давно перебувала на обліку у психіатра. За життя дитини боролись лікарі, а небайдужі тернополяни відгукнулись на заклики волонтерів та збирали кошти. Невдовзі малого взялись оперувати у Львові, де він зараз і перебуває з бабусею – мамою покійного батька.

Відео дня

Після вибуху у квартирі все понищено. А більшість речей вжитку та меблів вже використовувати неможливо.

Волонтери та небайдужі тернополяни наразі проводять косметичний ремонт та відмивають помешкання, аби хлопчикові після лікарні було куди повернутись.

  • Зараз Максимко відновлюється після операції з пересадки шкіри у Львові, - каже тернополянка Олеся Чванкіна. - В суботу має повернутися додому, але вдома жахлива картина. Дуже прошу - хто має можливість, допомогти фізично! Потрібно «перекатати» стелю в коридорі, поклеїти шпалери, вставити двері в туалеті, ванній.
  •  

На заклики волонтерів відгукнулись в основному жінки. І зроблено вже чимало.

Проте у помешканні є й дуже багато чоловічої роботи. А часу не так вже й багато - все потрібно зробити до цієї суботи!
У квартирі пошкоджені міжкімнатні двері та більшість меблів. Все це потрібно замінити. Згоріла пралка та меблі у дитячій.

Попереду на Максимка чекають ще довготривалі курси реабілітації, аби повернутись до повноцінного життя. Волонтери просять не залишатись осторонь і підтримати постраждалого хлопчика.

 

 

 

Довідка

Хто може матеріально допомогти на ремонт та відновлення квартири – переказуйте кошти на картковий рахунок волонтера -  4149 4978 3282 5501, Тетяна Титович.

Допомогти 7-річному Максимчику на лікування можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок  5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Зі всіма питаннями щодо стану Максимка чи будь-якої допомоги хлопчику телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12. Щодо ремонтних робіт та фізичної допомоги – Тетяні Титович: 068 24 66 551.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up