Партнер рубрики Події

Повалені дерева та розкидане гілля: наслідки нічної негоди у парку «Сопільче»

Повалені дерева та розкидане гілля: наслідки нічної негоди у парку «Сопільче»
  • В ніч з 27 на 28 жовтня на Тернопільщині вирувала негода. Зранку наслідки сильного вітру місцеві жителі могли побачити на власному подвір’ї, на дорогах та у парках.
  • Детальніше про ситуацію в області дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Працівники ДСНС України в Тернопільській області повідомили, через сильні пориви вітру в області повалені дерева, пошкоджені покрівлі та десятки населених пунктів без електроенергії.

— На автодорозі М-09, поблизу с. Озерна Озернянської територіальної громади Тернопільського району, дерево впало на проїжджу частину та спричинило ДТП за участі 2-х автомобілів, обійшлося без потерпілих. У місті Почаїв на вулиці Старотаражській внаслідок падіння дерева на проїжджу частину ускладнений рух транспорту. Для розчищення дороги залучали рятувальників. А в с. Горинка Кременецької територіальної громади внаслідок падіння дерева пошкоджена покрівля житлового будинку, — проінформували рятувальники.

Відео дня

Бригади місцевих РЕМів залучили для відновлення електропостачання у 70 населених пунктах регіону. Станом на 13.00 до електропостачання підключили 29 населених пунктів. Аварійно-відновлювальні роботи тривають на 19 лініях 110кВ, 178 ТП, у 41 населеному пункті.

Розтрощені дерева у парках

Через сильні пориви вітру вночі попадали дерева і в міському парку «Сопільче». Зокрема, кілька розтрощених верб журналісти «20 хвилин» помітили недалеко від звіринця та поблизу дамби Тернопільського ставу. Розкидане гілля було і на алеях парку.

О 09.00 на території вже працювали комунальні служби. Зі слів директора комунального підприємства «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Миколи Ткача, негода наробила біди у міських парках, але наслідки не критичні.

— Станом на ранок 28 жовтня мені відомо, що через негоду впали дерева у парку «Сопільче» та є незначні пошкодження у парку «Національного відродження». В інших парках ситуація наче нормальна, але враховуючи сильний вітер, ситуація може змінюватися щосекунди. Працівники нашого КП зранку виїхали на місця, очистили алеї від гілля, листя. Хочу наголосити, що ми не спилювали зелені насадження, техніку могли застосовувати лише для того, щоб очистити доріжки. Детальну інформацію про наслідки зможу надати 30 жовтня, — каже пан Ткач.

Що кажуть синоптики

За інформацією Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 28 жовтня буде вітряно, пориви вітру досягатимуть небезпечних метеорологічних явищ.

— 28 жовтня очікується хмарна погода з проясненнями. Невеликі дощі. Вітер західний, 7-12 м/с,  пориви 17-22 м/с, вночі місцями до 25 м/с. Температура вночі 5-10° тепла, вдень 10-15° тепла. В області пориви західного вітру 17-22 м/с, вночі місцями до 25 м/с, а ось в Тернополі пориви західного вітру 17-22 м/с, вночі до 25 м/с. (II рівень небезпечності – помаранчевий, СМЯ II), — повідомляють фахівці.

29 жовтня на Тернопільщині буде хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-9° тепла, вдень 13-18° тепла.

30 жовтня також марно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 7-12° тепла, вдень 16-21° тепла.

Читайте також:

Для постраждалих від негоди на Чортківщині виділили понад 2 млн гривень

Негода на Тернопільщині: яких збитків наробили град і сильний вітер

Градом розстріляло шиферні дахи, а городи і поля зрівняло із землею: наслідки негоди на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up