При в'їзді та виїзді з міста встановлять відеокамери, які розпізнаватимуть номерні знаки

При в'їзді та виїзді з міста встановлять відеокамери,  які розпізнаватимуть номерні знаки
  • Відеокамери, які розпізнаватимуть номерні знаки і вдень, і вночі планують встановити на аварійних місцях, в'їздах та виїздах з міста. А також у місцях, де найбільше скоюють злочинів і порушують громадський порядок.
  • Проект реалізують на початку наступного року. Таке рішення прийняли на виконкомі міської ради у середу, 22 листопада. 

За словами т.в.о директора КП ТМР «Тернопіль Інтеравіа» Святослава Журовського за останніх кілька місяців встановили камери відеоспостереження на "Острівку кохання" та біля "ЦУМу" на моделі костелу. 

- Ми опитали правоохоронні органи, де є проблемні місця, - каже Святослав Журовський. - Згідно цієї інформації створили свого роду, титульний список місць, де плануємо встановити камери. Крім того є розпорядження міського голови про встановлення відеокамер з автоматичним розпізнанням номерних знаків на всіх в'їздах та виїздах. Як тільки отримаємо фінансування, відразу їх встановимо. 

Як зазначив пан Журовський, зараз при виїздах та в'їздах є кілька поліцейських камер, які розпізнають номерні знаки. Проте лише вдень. Щодо встановлення нових камер, то спеціалісти врахували усі моменти з розташуванням камер, кутом, додатковим освітленням, опорами.

Відео дня

За словами міського голови Сергія Надала, кошти підприємство отримає приблизно в січні. На реалізацію проекту потрібно два-три тижні, тобто до середини лютого відеокамери, які розпізнаватимуть номерні знаки вдень та вночі уже встановлять. 

До слова, за останній рік дохід підприємства «Тернопіль Інтеравіа» зріс майже на мільйон гривень завдяки побудові локальних мереж в школах та комунальних закладах. А також підвищенню ціни на доступ до технічного обладнання в комунальних приміщеннях. Окрім того, підприємство виконує замовлення від облради на 130 тис. грн. Є ще проект з відеокамерами від КП "Тернопільводоканал", який обійдеться в понад 50 000 грн. 

- Ми хочемо зробити погоднє регулювання. Наприклад, коли падатиме дощ, то фонтан не працюватиме, - пояснює заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. - Це економитиме електроенергію. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • S S

    КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ, щоб це робило комунальне підприємство ТМР «Тернопіль Інтеравіа». Крім того це не законно, такі дії суперечать Законодавству України.

    Уявіть собі, пан Надал і Ко буде знати куди і з ким (там буде робитися фотографія високої роздільної здатності) їздить та чи інша людина (чиновник). А це вже може використовуватися для шантажу чи компромат. Уявіть собі що, для прикладу Олексієм Кайва, вирішить поїхати із коханкою, ой не з коханкою а із спортсменкою, за місто (звичайно що без водія) ...

    Якщо серйозно то така затія більше схожа на відмивання коштів, оскільки ніяким приватним структурам в тому числі  комунальному підприємству ТМР «Тернопіль Інтеравіа» Законодавство України не дозволяє збір таких даних, такі структури не є представниками поліції чи СБУ і їм не потрібна така інформація для оперативно-розшукової діяльності. Крім того усі знають, що  комунальне підприємство ТМР «Тернопіль Інтеравіа» продає відео із камер які встановлені по місту. Уявіть собі, що кожен в тому числі дружина якогось чиновника може це "дістати" і буде знати куди і з ким їздить її коханий ....

    Думаю, що наші мужновладці мають стільки коханок, що вони не дозволять якомусь НАДУЛУ таке провернути ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up