Партнер рубрики Події

Причетний до вбивства 25–річного Павла біля АТБ просить домашній арешт. Подробиці резонансу

Причетний до вбивства 25–річного Павла біля АТБ просить домашній арешт. Подробиці резонансу

У Апеляційному суді розглядають апеляційну скаргу на міру запобіжного заходу підозрюваному за ч.2 ст.121 КК України Михайлу Серотюку. Його підозрюють у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті 25–річного Павла Гоцка на проспекті Злуки. Що вирішить суддя?   

За версією слідства, 30 травня 2021 року близько 5:00, перебуваючи неподалік супермаркету «АТБ», що на проспекті Злуки в місті Тернополі, у ході конфлікту, 27-річний Михайло Серетюк умисно наніс декілька ударів по тілу потерпілого, від яких останній помер на місці події.

Суд обрав міру запобіжного заходу підозрюваному – тримання під вартою протягом 60 днів, без можливості внесення застави, поки триває слідство. Адвокат та підсудний подали апеляцію, на це рішення. Однак чи задовольнить її суд?

Адвокат юнака просить скасувати рішення суду про обрання саме такої міри запобіжного заходу. 

Відео дня

Прокурор просить залишити обрану міру запобіжного заходу, оскільки є ризики, що підозрюваний почне переховуватися для уникнення покарання, або чинитиме тиск на свідків.

Читайте також:

Причетний до смерті 25-річного Павла пояснив, чому билися і втекли з місця події (ВІДЕО)

Що каже підсудний?

Сам Михайло Серетюк каже – він не переховувався від правоохоронців, а затримали його у себе вдома в обід, після злощасної ночі. Тому він просить домашнього арешту, а не тримання під вартою. Те, що він з товаришами пішли з місця події та не стали чекати приїзду швидкої та поліції він пояснив тим, що з постраждалим все буде добре.

– Те, що я покинув місце події – я знав, що зараз до потерпілого приїде швидка та поліція. Я сам просив викликати швидку. Покинули місце події, бо не знали що все так закінчиться. Ми не думали, що він загине. Думали, може легенький обморок, ще щось. Ми спонтанно пішли з місця події. Я приїхав додому, ліг спати. Після цього вже десь після обіду до мене приїхали з карного розшуку і мене забрали, – пояснював судді підозрюваний, – розповів Михайло Серетюк.

Залишиться під вартою

Однак суд не задовільнив апеляційну скаргу адвоката підсудного. Попереднє рішення суду про міру запобіжного заходу залишиться в силі. Рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає. На час слідства Михайло Серетюк залишатиметься під вартою, без можливості внесення застави. 

Журналісти "20 хвилин" продовжать стежити за резонансною справою. Підозрюваному загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. 

Читайте також:

«Це вбивство»: рідні 25-річного Павла розказали, що трапилося біля АТБ. Чи є вже підозрювані?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Gortenzia Goes Milky Way

    Відписка від 20хв. через авторизацію!
  • Руслан Дзюбановський

    В буцегарню агресора…
  • Читач53

    НЕ знання про наслідки не знімає тебе від відповідальності. І це до будь яких твоїх вчинків чи дій.
  • Сергей Пашков

    А
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up