Продавців тварин на Шептицького більше не буде: куди вони переїдуть

Продавців тварин на Шептицького більше не буде: куди вони переїдуть
  • Продавці тварин на вул. Шептицького уже рік просять міську владу допомогти з облаштуванням місця для продажу.
  • Міська влада відреагувала на звернення, однак, як кажуть продавці, виділені місця зовсім не облаштовані та не підходять для продажу тварин.

На продавців часто скаржаться тернополяни та звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами. Журналіст «20 хвилин» уже перевіряв, у яких умовах тримають тварин та як за ними піклуються. Продавці ж розповіли, що вже зверталися до міської ради, щоб їм виділили місце для торгівлі, адже в Тернополі немає спеціального ринку для домашніх тварин. 

«Зверталися до міського голови, але ніхто не допоміг»

- Ми написали колективне звернення до міського голови Сергія Надала, – розповідає одна з продавчинь пані Оксана. – Зібрали 161 підпис. Це не тільки ми. До нас долучилися продавці і з довколишніх міст, які теж не мають нормальних умов для продажу звірів.

Продавці подали заяву ще в лютому 2018 року. За місяць виконавчий комітет дав відповідь і запропонував два місця, де можна реалізовувати домашніх тварин. Однак відповідь не задовольнила продавців, кажуть, що місця не підходять для продажу тварин. Вони або працюють лише раз в тиждень, або зовсім не облаштовані.

Відео дня

- Нам запропонували продавати тварин на авторинку «Простір», але це можна робити лише в неділю, – каже одна з продавців пані Ірина. – Тварини ростуть, їх треба годувати, доглядати за ними. Ми не можемо продавати лише раз у тиждень. До того ж, це авторинок, він не призначений для продажу тварин.

На авторинку «Простір», що на вул. Микулинецькій, дійсно, кожної неділі з 6:00 до 14:00 організовують продаж дрібних тварин та птиці. Ярмарок дрібних тварин там організовано ще з 2011 року, відповідно до розпорядження міського голови Тернополя №584 «Про ярмаркову торгівлю дрібними тваринами та птицею».

Продавцям запропонували і альтернативу – місце на території ринку за адресою вул. Митрополита Шептицького, 25, де здійснюють продаж птиці. Однак, як кажуть продавці, це місце також  не для продажу тварин.

- На пташиному ринку умови зовсім не підходять ні для домашніх тварин, ні для продавців, – каже пані Ірина. –  Там немає ні нормального асфальтового покриття, ні затінку. Тут біля банку ми хоча б маємо тінь від будівель. В обід, коли сонце повертається в наш бік, ми заносимо клітки на територію двору в затінок. На пташиному ринку доведеться сидіти увесь день на спеці. Ні тварин, ні себе в тінь там не сховаєш.

Журналіст «20 хвилин» оглянув місце, запропоноване для продажу тварин. Там є навіси, однак вони не рятують від сонця. Продавці тварин кажуть, що місце продажу їм обіцяли облаштувати ще минулого року, однак так нічого і не зробили. Тому їм доводиться лишатися на старому місці, однак і це не довго.

«Наше місце забирає банк»

Пані Оксана розповідає, що подвір’я, де вони здійснюють торгівлю, тепер належить новому банку. Там планують зробити парковку. Поки продавців не виганяють, але це лише питання часу.

- Ми не знаємо, куди нам тепер йти і що робити, – каже пані Оксана. – Нормальні умови нам не забезпечили. – Я розумію, що багато тернополян не хоче нас тут бачити. Ми самі не проти перейти на нове місце, але потрібно забезпечити нормальні умови.

У прес-службі міської ради повідомляють, що звернення від продавців взяли до уваги, і місця торгівлі на ринку були облаштовані. Директор ринку виконав підключення води, облаштував сонцезахисні навіси та встановив стелажі. Однак, як кажуть продавці, здійснювати продаж домашніх тварин в тому місці неможливо.

Ще приблизно місяць торговці зможуть лишатись на старому місці. Що робитимуть потім – не знають. Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за ситуацією. Про облаштуванням нових місць торгівлі читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (121)
  • Зоряна

    Ми чекаємо коли їх НЕ буде!!
  • Зіновій

    Скоро їх не буде це коли?Годуть місто 5 років брехнею про скоро.Коли конкретно це знущання над живими істотами зникне з нашого міста?В яку Європу ми  хочемо,якщо серед міста щоденно нелюди вбивають тварин.
  • Софія

    Щоденно просять люди журналістів висвітлити питання продажу тварин і документів.Зкладається враження що стаття замовленна і оплочена тими хто покриває і заробляє на тваринах.
    Журналісти?!Ви пркриваєте живодерів?
  • Михайло.

    Просимо журналістів 20 хв провести розслідування на яких правах і з якими документами ведеться продаж тварин на Шептицького.Журналісти-поясніть людям,чому цей ринок дося існує і хто дає право чи поариває це звірство
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up