Партнер рубрики Події

Проєкт Drone Force: як працює рекрутинговий центр Сухопутних військ

Проєкт Drone Force: як працює рекрутинговий центр Сухопутних військ

Детально про процес відбору майбутніх фахівців безпілотних систем — читайте у матеріалі.

На початку травня Сухопутні війська Збройних Сил України створили рекрутинговий центр, який першочергово займатиметься набором операторів БпЛА.

Під час відбору кожний кандидат, що відповідає умовам, зможе обрати підрозділ, в якому він хоче служити.

Тетяна Муравйова, HR-фахівець та керівниця групи Рекрутингового центру Сухопутних військ розповіла про ключові переваги та особливості проєкту Drone Force.

Відео дня

— Концепція рекрутингу — це про добровільне долучення до армії, коли ти маєш вибір, — зазначила Тетяна Муравйова. — Наш центр саме про це. Ми не тільки добираємо людей для екіпажу безпілотних систем, а й надаємо фахову підготовку. В частину людина доєднується навченою.

Як зазначила Тетяна Муравйова, рекрутинговий центр має чіткий алгоритм дій підготовки нових фахівців. Це кілька кроків, які має пройти людина, яка обрала собі спеціальність, пов'язану з управлінням БпЛА.

— Насамперед треба заповнити анкету, — зазначає вона. — Це можна зробити, засканувавши qr-код з відео вище, або за телефоном гарячої лінії 0-800-301-314, або загуглити назву проєкту Drone Force, або на порталах з пошуку роботи. Наші спеціальності — це оператор БпЛА, аналітик-дешефрувальник, майстер, та інші члени екіпажу.

Далі — потрібно пройти співбесіди. Це і коротке телефонне спілкування з рекрутером, і повноцінна онлайн-співбесіда.

Наступним кроком є обрати підрозділ. Якщо ви не знаєте, в якій частині хочете служити, в центрі вам можуть допомогти її обрати. Цей пункт також можна виконати навіть під час проходження навчання, зазначила Муравйова.

Крок 4 — пройти етап оформлення в ТЦК.

— Цей етап викликає найбільше питань у кандидатів, але так, ТЦК треба пройти, — зазначила Муравйова. — Ми надаємо супровід цій людині. Наш рекрутер буде буквально за руку супроводжувати людину для проходження всіх необхідних процедур, якщо це в Києві, якщо людина в іншому місті — ми надаємо щодня усі необхідні консультації, які документи потрібно брати, яких лікарів пройти, і цей етап проходить максимально легко.

Наступний етап — пройти навчання. Спочатку це навчання базової загальновійськової підготовки, а потім — фахова підготовка за конкретною спеціальністю. Тут людина опановує фах, за яким буде служити.

— Що важливо, людина отримує конкретну військово-облікову спеціальність, за якою може служити на законних підставах на посаді, — зазначила керівниця групи рекрутингового центру Сухопутних військ. 

Ця покрокова мапа надає можливість долучитися до війська за прозорим чітким шляхом і гарантовано потрапити в обраний підрозділ і на обрану посаду, підсомувала Муравйова.

Муравйова наголосила, що центр працює лише з цивільними. Ті, хто проходить усі перелічені вище кроки, підписують контракт з ЗСУ.

— Хоча ми працюємо близько місяця, маємо уже певну статистику, — зазначає HR-фахівець. — Наголошую, що йдеться саме про відбір. І ви обираєте, чи підходить вам ця спецііальність, і ми обираємо. Тож за нашою статистикою оцю лінію, коли людина готова доєднатися і готова рухатися по шляху оформлення і навчання, проходять десь 20%. Тут є різні причини. Хось не може долучитися за станом здоров'я. Крім того, так як ми працюємо з добровольцями, то всі кандидати проходять оформлення за контрактом. А тут є жорсткіші вимоги і до стану здоровя, і до необхідних документів. Тому є певні перешкоди, які можуть не дозволити долучитися. Наприклад, якщо є якісь хронічні хвороби, якщо людина стоїть на диспансерному обліку. Тому ще на початку ми просимо бути максимально відвертими, щоб потім не виявилося, що людина не може далі рухатися за нашим алгоритмом. І питання фізичного навантаження теж важливе. Адже людина повинна могти перебувати наприклад в сірій зоні у повній амуніції, дійти туди пішки і виконувати фізичні навантаження, і щоб це не впливало на її здоров'я. Тож певні фізичні моменти можуть перешкоджати долучитися до проєкту. Також на конктрак можуть долучатися несудимі або з погашеною судимістю. .

Довідка
Заповнити анкету — тут: https://forms.gle/sTGRpi1EcPEfSrxz6

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про основні положення нового закону про мобілізацію.

 

Читайте також:

Електронна черга працює у всіх ТЦК та СП у тестовому режимі — Міноборони

Чи є електронна черга у ТЦК для тернополян та чи видаватимуть направлення на ВЛК

Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі

На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію

Хто, де та кому може видавати повістку за новим законом, який вступив у дію з 18 травня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up