Простими словами про те, як оплатити комуналку онлайн. Де менша комісія: ми порівняли

Простими словами про те, як оплатити комуналку онлайн. Де менша комісія: ми порівняли
  • Щомісяця потрібно витрачати чимало часу на подачу показників лічильника та оплати комуналки. Хтось йде до відділень банку, хтось – на пошту чи до найближчого платіжного терміналу.
  • Щосереди ми публікуватимемо корисні інструкції, які спрощують життя. Цього разу ми зробили інструкції, як заплатити за комунальні послуги не виходячи з дому. Як це зробити через онлайн банкінг? Де можна сплатити за послуги без комісії? Дивіться у матеріалі!

Щоб заплатити за комунальні послуги – не обов’язково мати прописку у будинку та квартирі. Якщо ви орендуєте житло – платити за комуналку можна самому онлайн. Також можна платити замість ваших батьків чи бабусь з дідусями, які не вміють зробити це онлайн, а йдуть до банків чи на пошту. Тим паче, в період пандемії краще уникати будь-яких черг.

Ми зібрали інструкції по оплаті комунальних послуг різних банків.

ПриватБанк

Для того щоб перейти до оплати комунальних послуг – можна скористатися сервісом «Приват24». Зовсім не обов’язково реєструватись або бути користувачем банку. Спершу варто перейти за посиланням https://next.privat24.ua/payments/dashboard Після цього у полі «Компанія потрібно ввести «Комунальні платежі м.Тернопіль, Тернопільська обл. (ІРЦ)». Варто ввести пошукові реквізити. Найпростіше – ввести адресу будинку. Обираємо місто Тернопіль, вводимо назву вулиці, будинку та квартири. Якщо є – варто ввести корпус чи номер блоку будинку. Якщо ж немає – лишаємо поля порожніми. Тиснемо кнопку «Далі».

Відео дня

Після цього ми отримуємо інформацію про заборгованість. Можна побачити заборгованість за всі комунальні послуги – газ, опалення, вода, електроенергія, управління будинком, вивіз сміття, ліфт, домофон, тощо.

Можна заплатити лише за деякі послуги. Після цього вводимо реквізити картки. Не обов’язково має бути картка ПриватБанку. Далі просто виконуємо підтвердження операції.

Комісія – 1% від суми платежу, якщо робите це через сайт з картою банку. Якщо ж платіж проводите з карткою інших банків – комісія буде більша – 2,75%.

MonoBank

Якщо ви маєте карту MonoBank – можна заплатити за комунальні послуги через мобільний додаток.

Спершу потрібно авторизуватися в мобільному додатку ввівши свій пін-код. Обираємо «Інші платежі» та заходимо в розділ «Комуналка та інтернет». За замовчуванням там буде відображатися адреса прописки. Якщо, до прикладу, ви знімаєте квартиру, або хочете заплатити за комунальні послуги батькам – можна додати їх адресу. Для цього вводимо місто, вулицю, будинок та квартиру.

Далі обираємо компанії для оплати комуналки. Відображається «Єдина квитанція», де можна розррахуватися за всю комуналку. Також в цьому розділі можна заплатити за інтернет, телефон, телебачння чи інші додаткові послуги, яких немає у єдиній квитанції.

Натискаємо на «Комунальні платежі (м. Тернопіль) ІРЦ». Вводимо знову вашу адресу і бачимо інформацію про заборгованість. Можна обрати окремі послуги, за які ви хочете заплатити і натиснути «Далі». Після цього потрібно підтвердити платіж.

Комісії за оплату комуналки через Монобанк немає.

Ощадбанк

Цей спосіб оплати також підійде лише користувачам банку, оскільки потрібно буде зареєструватися та авторизуватися в «Ощад 24/7».

Для оплати послуг потрібно зайти та авторизуватись через мобільний додаток. Заходимо до розділу «Платежі» головного меню та переходим у розділ «Комінальні послуги». Знаходимо у списку постачальника комунальних послуг.

Далі виконуємо пошук за адресою чи по ідентифікатору. Після цього бачимо заборгованість, яку ми можемо сплатити. Підтверджуємо платіж і готово.

Можна зробити це й через сайт «Ощад 24/7». Процедура схожа. Переходимо по посиланню, здійснюємо авторизацію, обираємо постачальника комунальних послуг і робимо все відповідно інструкції.

Якщо ви платите за комуналку через «Ощад 24/7» з карткою іншого банку – доведеться сплатити комісію – 1,5%, мінімум 2 гривні.

Райффайзен Банк Аваль

Клієнти Райффайзен Банк Авалю також можуть зараєструватись в онлайн-банкінгу і сплачувати комунальні послуги. Для цього треба авторизуватися в системі та перейти у розділ «Платежі». Там за допомогою пошуку потрібно знаходити потрібні компанії. Можна перевірити показники лічильника, чи правильно вам нарахували заборгованість.

Можна створити шаблон для платежів, щоб щомісяця не шукати одні і ті ж компанії.

При переведенні коштів деяким компаніям-партнерам банку комісії немає. Для інших компаній комісія різна – 0,5-1,5% мінімум 3 грн.

А як ви платите за комуналку? Проголосуйте та пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up