Журналіст, пластун та наш Захисник Віталій Дерех заслуговує на звання Героя України. Підтримайте петицію

Журналіст, пластун та наш Захисник Віталій Дерех заслуговує на звання Героя України. Підтримайте петицію
  • Наш колега, пластун і Захисник України Віталій Дерех був мужнім, неординарним та відважним. Він віддав найцінніше за свободу українців – своє життя. Журналісти «20 хвилин» закликають долучитися до підписання петиції про присвоєння йому звання «Героя України».
  • До кінця збору підписів залишилося 27 днів. Вдалося назбирати лише 4 947 підписів з 25 000 необхідних. Не будьте байдужими.

Автор петиції Едуард Ростковський просить Президента України Володимира Зеленського розглянути петицію і присвоїти Віталію Дереху звання «Героя України». Чоловік переконаний, його побратим заслуговує увійти в історію України, як вірний син, котрий завжди був готовий нищити ворога і відстоювати інтереси країни.

— Він влучно керував розрахунком ПТРК, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу рф. Був прикладом для всіх військовослужбовців, котрі несли службу поруч з ним. Викладав військову справу усім, хто того бажав, від вибухової справи до тактичних переміщень. Виконував завдання не тільки свого підрозділу, неодноразово ходив у розвідку на позиції ворога. Знищував вибухові загородження ворога на шляху українського війська, хоча і не був сапером. Ефективно нищив ворога та у вільний час навчав інших досягати аналогічних результатів. Він любив Україну і знав, що ми переможемо, — пише Едуард Ростковський.

Станом на 10.06 26 травня, петиція набрала 4947 голосів з 25000 необхідних. Збір підписів триває.

Відео дня

Як підписати петицію?

Щоб підтримати вже створену електронну петицію, вам необхідно виконати кілька кроків. Розповідаємо детально.

Крок 1: спершу потрібно перейти на офіційний сайт електронних петицій та знайти необхідну петицію. У нашому випадку перейти за наступним посиланням.

Крок 2: натискаєте «Увійти/Реєстрація».

Крок 3: Увійти за допомогою – Bank ID НБУ (якщо зареєстровані у банківській системі онлайн, наприклад, Приват24), Ощад24/7 тощо) або Електронного цифрового підпису (якщо маєте). Даний алгоритм – для реєстрації через Bank ID.

Крок 4: якщо ви хочете увійти через BankID, то обираєте необхідний банк із всіх запропонованих і натискаєте «Продовжити».

Крок 5: далі проходите авторизацію від банку. Треба ввести контактний номер та пароль від банківського додатку.

Крок 6: даєте згоду на обробку даних і натискаєте «Продовжити».

Крок 7: далі переходите на сторінку петиції, ознайомитися з її текстом і натиснути кнопку «Підписатися». Зарахування голосу відбудеться одразу ж.

Віталія Дереха пам’ятають як журналіста, майданівця, добровольця, воїна, пластуна. Він завжди вирізнявся з-поміж інших. Його проєкти, статті завжди чіпляли та привертали увагу. Він не боявся жодних викликів ні в професії, ні в житті. Працював журналістом газети «20 хвилин». У 2013 році від редакції їздив в експедицію в Південну Африку та на Мадагаскар.

Ті, хто знав Віталія, кажуть – він ніколи не злився, не ображався та не пліткував. Завжди був на позитиві, навіть якщо у його житті були труднощі.

У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар» Збройних сил України, воював в його складі до липня 2015 року. У 2016-2018 роках працював в Муніципальній варті м. Івано-Франківськ, був рятувальником.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року вступив до 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Луганщині. Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу. Загинув 28 травня 2022 року.

Редакція «20 хвилин» і досі пам’ятає той недільний ранок 29 травня 2022 року. Саме тоді ми дізналися, що наш Віталік, який так любив жити, мандрувати та свою Україну, загинув. Він назавжди для всіх нас залишився 34-річним, усміхненим колегою, який готовий до авантюр та завжди допоможе. Поховали захисника на Алеі Героїв на Микулинецькому кладовищі. Тоді попрощатися з нашим Героєм прийшли сотні тернополян.

Редакція «20 хвилин» закликає читачів не проходити повз і також підписати петицію. Ми переконані, майбутнє покоління має знати, хто виборював для них мир та свободу, хто віддав своє життя за Незалежність України.

Підписати петицію ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Врятував не одне життя та завжди був усміхнений… Яким запам’ятали Віталія Дереха, який загинув за Україну

Дякуємо, що ти був у нашому житті… Пам’яті нашого колеги і друга Віталія Дереха

Важко повірити, що він покинув нас... Тернопіль прощається з загиблим на війні Віталієм Дерехом

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Любов Мидло

    Підтримую
  • Світлана Сень

    Підтримую
  • Олег Кравець

    Батько Віталія часом не славнозвісний Дерех?

    Віка Віка reply Олег Кравець

    А то що син Дереха, який колись очолював 6тий віділ??????

    Олег Кравець reply Олег Кравець

    Діти за батьків не відповідають
  • Olha Borys

    Присвоїти героєві звання

keyboard_arrow_up