Противники будівництва на майдані Перемоги хочуть, щоб McDonalds будували в іншому місці

Противники будівництва на майдані Перемоги хочуть, щоб McDonalds будували в іншому місці
  • На протест проти будівництва McDonalds на майдані Перемоги у четвер, 12 квітня, прийшли екс-депутат міської ради, депутат, активісти, тернополяни, які кажуть, що проти. 
  • Але не було жодного мешканця будинків поруч з будівництвом. Як кажуть ініціатори протесту, дуже шкода, що в людей немає громадянської позиції. 
  • А от представники компанії McDonalds кажуть, що говорили з мешканцями і запитували, що їм не подобається, і більшість - не проти будівництва. 

- Справа не в тому, який тут збудують заклад, - каже екс-депутат міської ради та підприємець Михайло Ратушняк . - Справа в тому, що забудовують площі. Нічого не можна будувати на майдані Перемоги. Ми не можемо допустити, щоб європейці, які приїдуть у Тернопіль сміялись з нас. Ми цивілізована нація, чи ми натовп, який не може поборотись за свої громадянські права.

Читайте також: У Тернополі  таки буде  McDonalds на місці танка
Пан Ратушняк каже, що землю, на якому розпочали будівництво, комунальне підприємство отримало поза конкурсом. А забудовник каже, що має усі відповідні документи. 

- Якщо владі вже так кортіло збудувати тут заклад громадського харчування, то архітектори радять викупити будівлі у приватному секторі і там будувати, як це роблять за кордоном, - каже пан Ратушняк. - На жодній площі представники McDonalds не дозволяли собі будувати заклади швидкого харчування. А Тернопіль хоче стати піонером в цьому сенсі. До того ж, це в'їзд у Тернопіль, тут повинна бути транспортна розв'язка і більше нічого.

На запитання, чому не протестували проти будівництва ще на початку, коли видавали дозвільні документи, пан Ратушняк відповідає, що у міській раді незаконно внесли зміни до генплану і дозволили будівництво. 

- В міській раді діє схема для виділення земельних ділянок не на конкурсних засадах, не на аукціоні, - каже пан Ратушняк. - А землі безкоштовно виділяють комунальним підприємствам, які підписують інвестиційні угоди з потенційним забудівельником і розрахунки в них проходять під столом, а не офіційно. 

Михайло Ратушняк каже, що протестувати почали ще у середу, 11 квітня, коли почали будівництво. Він з двома однодумцями перекривали дорогу біля будівництва. Люди, на жаль, не долучались. На протесті 12 квітня журналісти не знайшли мешканців будинків поруч з будовою. Але було кілька тернополян, які мешкають в інших мікрорайонах і які проти будівництва на майдані Перемоги. Хтось з них міг пояснити чому проти, а хтось ні. Дивіться відео. 

Серед опитаних людей, які проходили повз будову, хтось казав, що проти будівництва, комусь байдуже. А хто вважає, що будуть там зовсім не McDonalds, а черговий торгово-розважальний центр.

За словами пана Ратушняка, мешканці будинків поруч будівництвом теж мають вийти на протест і добитись того, щоб на майдані Перемоги припинили будову. 

Представники компанії McDonalds кажуть, що говорили з мешканцями, запитували, що їх не влаштовує.

- Люди просили зробити їм проїзд, ми зробили, - кажуть представники. - Як тільки завершимо підготовчі роботи, то паркан ще відсунемо і в людей буде ще більше місяця для проїзду. Багато людей не проти, щоб тут побудували McDonalds, є і противники будівництва. Але їх тут, на пікеті, немає. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Марія Липак

    Ви б краще садочки будували а не заклади паперової їжі.
  • Любовь Гриневич-Борисяк

    МЕні це теж не подобається.Там і так місця було мало(( А тепер буде взагалі ((  Я ж кажу - Тернопіль перетворився на дешевий хаотичнтй базар((
  • Va Vo

    поганого нічого не бачу,просто ті цілі живчики,тоже в тій тємі крутяться має тоже забігаловку на автовокзалі 2*2 ,а так нормально,люди перекусять,робочі місця,інвестиції в місто,мільнони сплачених бодатків,робота при будівництві будівельники,матеріали...треба глобальніше дивитися а не сидіти як криси і тільки хтось шось робить вже бігають...
  • Віктор Машталяр

    Щось як будують будинки в парках то Ратушняка там невидно!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:33 Як в Україні відбуватиметься мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up