Партнер рубрики Події

Провокація у Тернополі: фальшиве замінування ТНЕУ (ОНОВЛЕНО)

Провокація у Тернополі: фальшиве замінування ТНЕУ (ОНОВЛЕНО)

У суботу вранці, 23 липня, невідомий чоловік повідомив про замінування центрального корпусу ТНЕУ. Проте інформація не підтвердилась, бомби у навчальному закладі не було. 

- Близько 11.00 у чергову частину головного управління Національної поліції Тернопільської області надійшов рапорт від чергового на прохідній ТНЕУ, - повідомив начальник сектору зв’язків з громадськістю ГУ НП Сергій Крета. - У ньому йшлося про те, що в університет зайшов невідомий і повідомив, що на другому поверсі ТНЕУ закладено вибуховий пристрій.

З приміщення навчального закладу невідомий втік. На місце події відразу виїхали працівники вибухо-технічної та кінологічної служб, медики та рятувальники. 

- Вони обстежили адміністративний корпус ТНЕУ за адресою вулиця Львівська, 11 і вибухового пристрою не виявили, - каже пан Крета. - А згодом неподалік навчального закладу затримали чоловіка, який надав неправдиву інформацію про замінування. 

Відео дня

Наразі працівники правоохоронних органів встановлюють особу невідомого. Є підозра на те, що чоловік психічно нездоровий. Якщо ця інформація підтвердиться, то він не нестиме жодної відповідальності за неправдиве повідомлення про замінування, кажуть в управлінні Нацполіції. А загалом, відповідно до Кримінального кодексу України за статтею 259 завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими важкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило важкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Працівники управління кримінальної поліції з'ясували, що невідомий, який повідомив про замінування - 22-річний житель обласного центру. Хлопець навчається на юридичному факультеті. Свій вчинок зловмисник пояснив бажанням  перевірити, як відреагують правоохоронні органи на подібне повідомлення.  Зі слів матері юнака, він страждає на психічні розлади. В момент загострення лікується в психоневрологічному диспансері. Проте цього разу рідні упустили момент прогресування недуги.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Тут все написано фальшиво,    на інших сайтах   правдива інформацію.  Хлопець  сам прийшов у  поліцію представився  хто він і що є студентом цього університету  потім  сказав що замінував для  перевірки реакції поліції.,

    Анонім reply Анонім

    осліп?

    Свій вчинок зловмисник пояснив бажанням  перевірити, як відреагують правоохоронні органи на подібне повідомлення.  Зі слів матері юнака, він страждає на психічні розлади. В момент загострення лікується в психоневрологічному диспансері.

    Ссылка на источник: http://te.20minut.ua/Podii/provokatsiya-u-ternopoli-falshive-zaminuvannya-tneu-10527356.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії 11:15 На вулиці Сагайдачного висадили квіти: який вигляд мають клумби photo_camera 10:45 На Тернопільщині син морив матір голодом, аби та віддавала пенсію 10:05 День вишиванки: які заходи відбудуться в Тернополі 16 травня Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 09:30 15 травня є зміни в маршруті тролейбуса №8 09:03 Замість насаджень тепер буде бруківка: на Торговиці спиляли здорові дерева photo_camera 08:30 На війні загинув 34-річний герой зі Збаража Андрій Мисик 22:20 На Фабричній зіштовхнулися дві Тесли та Тойота: є потерпілі 22:01 Чи можна святкувати та радіти під час війни: пояснює Митрополит Епіфаній 21:56 По всій Україні запроваджують аварійні відключення електроенергії 21:01 Як діти можуть отримати путівку на відпочинок через програму «єОздоровлення» 20:01 Третій рік війни, а в деяких лікарнях Тернополя і досі немає укриттів: «20 хвилин» перевірили 19:06 За хабар в доларах США працівник ТЦК відбувся штрафом. Чи залишається на посаді? 18:01 Медики Тернопільської обласної дитячої лікарні Алла Філюк та Світлана Євтушенко отримали почесні нагороди 17:27 Тернополянці загрожує до восьми років тюрми за крадіжки з супермаркетів 16:30 Скоро сім років з дня вбивства Іринки Мукоїди: розгляд справи у суді… почали спочатку 15:50 Вночі буде мороз: на Тернопільщині оголосили штормове попередження photo_camera 15:15 Напідпитку та без водійського посвідчення молодик їздив вулицями Тернополя в комендантську 14:35 Житель Чортківщини за 300 євро хотів відкупити товариша від поліцейських. Йому загрожує тюрма
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up