Партнер рубрики Події

Пташиного грипу та псевдочуми у загиблих чайок зі Ставу немає

Пташиного грипу та псевдочуми у загиблих чайок зі Ставу немає
  • Столичні фахівці виключили ці дві недуги у мертвих птахів, які встелили узбережжя Тернопільського ставу з боку Білої.
  • Від чого саме загинули чайки, спеціалісти  з’ясовують. Результати обіцяють повідомити згодом.

Пташиного грипу та хвороби Ньюкасла, яку ще називають псевдочумою, у мертвих птахів, яких днями виявили на березі Тернопільського ставу з боку с. Біла, немає. Про це повідомила речник головного управління Держпродспоживслужби в області Наталія Гресько.

Решту результатів щодо причини отруєння близько 200 птахів фахівці обіцяють озвучити згодом.

Нагадаємо, 178 тіл птахів виявили днями на прибережній зоні Тернопільського ставу. Для людей, запевняють фахівці, ситуація загрози не несе.

Відео дня

Ветлікарі кажуть, що птахи масово отруїлися. Припускають, що причиною загибелі могла бути щуряча отрута. У фахівців кілька версій, де чайки могли її наїстися, - або на полях, де напередодні труїли мишей, або на Малашівському сміттєзвалищі, де проводили дератизацію (знищення щурів).  

- Спеціалісти екоінспекції ідентифікували патматеріал, що вказує на птицю – мартин сріблястий, який є великим перелітним птахом, родини Мартинових, – кажуть у Держпродспоживслужбі.

Для виключення різної інфекції у загиблих птахів, а саме високопатогенного грипу птиці, патматеріал загиблих чайок відправляли до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві.

Довідка

Хвороба Ньюкасла (псевдочума) птахів – вірусне захворювання, що швидко поширюється і гостро протікає у птахів. Характеризується ураженням органів дихання, шлунково-кишкового тракту і центральної нервової системи. У вакцинованого птаха з ослабленим імунітетом хвороба може протікати без яскраво виражених клінічних і патологоанатомічних ознак.

За інф довідників

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ihor Bidovanets

    Сріблястий мартин. Вчіть матбазу!
  • Пустило

    Хвороба Нькасла,не Ньюкаслу,молдавани,блін.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up