Раніше Надал обіцяв, що забудови біля вокзалу не буде, кажуть архітектори

Раніше Надал обіцяв, що забудови біля вокзалу не буде, кажуть архітектори
З точки зору містобудування – торговий центр на Привокзальній площі - це страшенна помилка, переконують тернопільські архітектори.

 - Цього об'єкту не повинно тут бути за жодних обставин, - каже голова правління Національної спілки архітекторів міста Олег Головчак. - Мені особисто мер міста Сергій Надала пообіцяв, що нічого тут не буде, ще коли ми розглядали пам'ятник Героям Небесної Сотні. Це питання не обговорювалось ні з громадськістю, ні з архітекторами міста. Адже нову архітектурну споруду варто оцінювати не лише з точки зору жителів прилеглих будинків, а й цікавитись думкою професіоналів.

Раніше мешканці будинку навпроти скаржились, що бояться, аби їх будинок не впав через роботи над новою будівлею.

 - Зроблять якусь експертизу, людям скажуть, що нічого їхньому будинку не загрожує – і всі заспокояться, - розповідає пан Головчак. - Але хіба тут потрібна ще одна архітектурна точка? Лише непрофесіонал може стверджувати, що запланована споруда матиме якусь архітектурну цінність. Більше того, навіть якби цей об'єкт стояв в полі, я не можу стверджувати, що він красивий.

Відео дня

Читайте також: «Перетворюємо Тернопіль на село»

Влада просто обходить громадську думку перевіреним методом, стверджують архітектори.

- Для цього дають розробляти проект спеціалістам з інших міст, наприклад, Івано-Франківська чи Львова, - каже пан Головчак. - Та ж проектна документація площі Героїв Євромайдану розроблялася в Рівному.

Архітектори просять звернути увагу на благоустрій інших міст Західної України.

 - Взяти до прикладу Львів, чи хтось там забудовує кілометр перед залізничним вокзалом? - зауважує голова організації “Тернопільархпроект” Анатолій Водоп'ян. – Чи той же Київ – на відстані півкілометра перед вокзалом нічого не будують.

Архітектори та громадські активісти міста закликають тернополян не дозволити забудувати Привокзальну площу. Якщо треба буде – знесуть силою, запевняють вони.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    просто надал боїться сопливого бандюка Семерка (може по молодості якісь кримінальні справки мали). а цьому бандюку - море по коліна, все таки відсидів рочок
  • Анонім

    Хто дав дозвіл - в тюрму, а дозвіл анулювати. Тільки так це можна зупинити! Коли десяток людей сяде, таких проблем більше не виникатиме.
  • Vito

    Хай в себе на подвір  ї побудує.....разом з забудовником Сиротою......

    Анонім reply Vito

    а він все продав і хату в байківцях, і квартири чому,,,,

    відгадай
  • Анонім

    Хоче лисий побільше відкатів позбирати,щоб потім звалити закордон.Не вже не зрозуміло..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up