Партнер рубрики Події

Регіони закликали підготуватися до другої хвилі COVID-19, щоб у лікарнях було все необхідне

Регіони закликали підготуватися до другої хвилі COVID-19, щоб у лікарнях було все необхідне

Лікарням доручили якомога швидше укласти договори з Нацслужбою здоров'я.

Лікарням другої хвилі, які прийматимуть хворих на COVID-19, доручили якнайшвидше укласти договори із Національною службою здоров’я, повідомляє УНІАН.

Як повідомляється у Telegram-каналі міністра Кабінету міністрів України Олега Немчінова, сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На ньому йшла мова про зростання кількості хворих і госпіталізованих до закладів охорони здоров'я.

Відео дня

«У зв’язку з цим вчора відбулась нарада з підготовки лікарень другої хвилі. Міністерство охорони здоров'я закликало всі регіони терміново провести необхідні підготовчі процеси для того, щоби якісно надавати медичну допомогу хворим на COVID-19. Для цього Комісія дала доручення якомога швидше заключити договори із Національною службою здоров'я лікарням другої хвилі, які долучаються до лікування хворих на COVID-19», - написав Немчінов.

Також на засіданні через відеозв'язок поінформували про ситуацію в регіонах глави Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Рівненської та Одеської облдержадміністрацій.

«Комісія висловила занепокоєння стрімким зростанням захворювання у цих регіонах. Було наголошено, що потрібно підсилити інформування населення та запобіжні заходи», - додав міністр.

Крім того, Немчінов запропонував провести окреме засідання Комісії, що обговорити питання про початок навчального року, а також утилізацію масок і інших відходів у школах та дитячих садочках.

«Це засідання має бути проведено після всеукраїнської селекторної наради, що відбудеться в середу. Там Міністерство освіти та науки має підготувати доповідь щодо стану підготовки до навчального року», - уточнив він.

Міністр Степанов сьогодні 15 серпня повідомив на брифінгу, що завантаженість ліжок у лікарнях країни наразі складає 24% від загальної кількості місць, виділених для лікування хворих на COVID-19. Найвищий показник у Києві – 52%, Львівській області – 52,8%, Чернівецькій області – 52,4% та Івано-Франківській області - 48,8%, тоді як в Запорізькій області він складає 3,6%.

Наразі в усіх 230 лікарнях другої хвилі ведеться робота зі збільшення кількості ліжок з підведеним киснем, оскільки останнім часом фіксується все більше хворих, які потребують кисневої терапії.

З квітня поточного року число таких ліжко-місць збільшено вдвоє. Міністерство також збільшило кількість апаратів ШВЛ у медзакладах на 1 тисячу одиниць.

В Україні спостерігається різкий ріст кількості хворих з важким перебігом коронавірусної хвороби. Так, за останній місяць кількість пацієнтів з COVID-19, які перебувають на стаціонарному лікуванні, зросла на 1819 осіб. Наразі в медичних закладах перебуває 5754 хворі на COVID-19, тоді як станом на 15 липня їх було 3935.

Нагадаємо, станом на 14 серпня у Тернополі завантаженість ліжок (до 50%) становить 42,9%. Про це повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом.

В області цей показник, за даними МОЗ, в період від 10 до 14 серпня становить від 23,5 до 26,5%. 

Ще варто зазначити, що в Інтерактивній системі для аналізу та прогнозування медичного забезпечення у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), яка показує у тому числі і кількість вільних ліжок у кожній лікарні, де надають допомогу хворим на коронавірус, актуальна інформація є станом лише на 11 серпня. На це число зокрема в Тернопільській лікарні швидкої допомоги було 9 вільних ліжок для хворих на ковід, а у міській дитячій лікарні - 6.

Станом на 15 серпня очевидно, що цей показник мав би змінитися, адже кількість хворих з Covid-19 в лікарнях Тернополя за добу за даними Штабу збільшилася з 67 до 76.

Коли буде оновлена інформація, ми її опублікуємо.

Читайте також Новий антирекорд: в Україні за добу понад 1800 випадків COVID-19

На Тернопільщині за останню добу майже сотня людей заразилися коронавірусом. Яка ситуація в районах?

"Ми вже вступили у другу хвилю пандемії": експерти пояснили, чому кількість хворих стрімко зростає

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діана Олійник

  • Ден

    мене от дивує, а де Ви такі фото берете ? з наших тернопільських лікарень ?
  • Рома Козирь

    Закликали туалетну бумагу купляти і макарони з вух познімати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки Від читача 11:32 До уваги внутрішніх переселенців, які оселилися на Тернопільщині, - служба зайнятості створила інформаційний ресурс для ВПО 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up