Партнер рубрики Події

На "Галицькій дефіляді" безкоштовно пригощатимуть карпатським баношем та "токаніцею". ПРОГРАМА СВЯТА (оновлене)

На "Галицькій дефіляді" безкоштовно пригощатимуть карпатським баношем та "токаніцею". ПРОГРАМА СВЯТА (оновлене)
  • Крім цікавих страв, гостей фестивалю розважатимуть майстер-класами, виступами гуртів, музикантів, флешмобом. 
  • Буде і традиційна битва фарбами, а ще тернополяни та гості міста зможуть відірватись на етно-дискотеці. 
  • Фестиваль карпатської кухні Румунії та України в парку Шевченка буде з 8 до 10 червня.  

- В цьому році ми змінили концепцію фестивалю і тепер представлимо не лише галицьку, а й колоритну українську та румунську кухню Карпат, - кажуть організатори. - Як ми уже анонсували, на дефіляді румунський шеф-повар Флорін Патрічі приготує страву "токаніца", яку роздадуть усім присутнім безкоштовно.

А з української сторони карпатський банош готуватиме бренд-шеф Віталій Гуралевич. Його стравами теж можна буде посмакувати безкоштовно. Усе кулінарне дійство румунської та української кухні заплановане 9 червня.

- Від рекорду в цьому році ми відмовилися і переходимо у формат кулінарних майстер-класів, - кажуть організатори. - Наприклад, щодо румунської страви "токаніца" та карпатського "баноша", то готуватимуть її у польовій кухні, розказуватимуть, що це таке і як правильно готувати. І будуть всі частувати безкоштовно. Але кожної з цих двох страв вийде десь по 200 порцій. 

Відео дня

Читайте такожНа "Галицькій дефіляді" безкоштовно пригощатимуть стравами карпатської кухні

Конкурс на вишиванку

Традиційне свято розваг – битва фарбами, або як його називають холі фест, відбудеться уже 10 червня о 18:00 год. у парку імені Тараса Шевченка під час фестивалю "Галицька дефіляда". Битву роблять уже третій рік поспіль.

Відбудеться і конкурс на кращу вишиванку. Кожен, хто з тернополян чи гостей міста, прийде 10 червня на фестиваль "Галицька дефіляда", може поборотися за грошовий приз - 500 грн. Для цього потрібно одягнути вишиванку та прийти о 19:00 год. до сцени в парку. За результатами народного голосування оберуть власників кращих вишиванок у номінаціях: "Краща жіноча вишиванка", "Краща чоловіча вишиванка" та "Краща дитяча вишиванка" .

Привезуть гуцулів з трембітами

Для гостей фесту виступатиме фіналіст телешоу "Україна має талант" Петро Сказків, який феєрично грає на цимбалах.

- Ще ми веземо з Карпат справжніх гуцулів з трембітами, - кажуть організатори. -  Участь багатьох гуртів ще уточнюються, але ті, що написані у програмі - будуть.

Програма фестивалю:

8 ЧЕРВНЯ, п’ятниця:

16:00-19:00 - DJ Wollys

19.00 –  Конкурс «На Знання Галичини»

20:00 -  Гурт «Одеон»

21:00 - Конкурс «Найкраща Господарочка»

21:30  — гурт «Hooligunz»

22:00 – DJ Wollys (дискотека)

 

9 ЧЕРВНЯсубота:

16:00-19:00 - DJ Wollys

17.30 – 19.30 - Битва кухонь з Карпат:  Румунська  vs Українська  

18:00 – Трембіти

18:30 – гурт «Брати Павлючки»

19:20 - конкурс української пісні «Вгадай Мелодію»

20:00 – Виступ «GunzLiveBand»

21:00 -  Конкурс «Пивні Війни»

21:15 -  виступ Петра Сказківа – фіналіста шоу «Україна має талант»

22:00 – DJ Falya & MC Mikoff (Етно-дискотека)

 

10 ЧЕРВНЯнеділя:

16:00 - DJ Tallin

18.00 – Холі-фест на о. Чайка

18:00 – Флеш-Моб. «Діти за Мир»

19:00 – Конкурс «Найкраща Вишиванка»

19:20 - гурт «Фіра»

20:00 – Конкурс «Вареників»

20:10 – гурт «Доля»

21:00 – виступ Галини Конах – учасниці «Голосу країни»

22:00 – DJ Tallin

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Эдуард Дубоделов

    Піст.Людей вбивають щодня.В парк вийти подихати свіжим повітрям неможливо.Оскотинились,охудобились.Бидло.Хліба та видовиськ......
  • marijka

    Знову мешканці довколишніх будинків і пологового будуть слухати концерти до глибокої ночі ( про дотримання тиші після 23 год чи в п'ятницю після 22 наша міська рада постійно забуває), а потім ще півночі п'яних відвідувачів, які повертатимуться з тої дефіляди і кричатимуть, матюкатимуться і т.д.. Культура...
  • Anonymous

    "Бліни з лопати" по-тернопільськи?
  • Валера Матів

    нашо той цирк....поїсти якоїсь бадяжки нахаляву а потім з туалету невиходити пару днів.І то як мінімум. Зато безплатно. ..!!!!)))) дічь!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up