Цикл публікацій про тернопільські їдальні продовжує "20 хвилин". Ми перевіряємо популярні їдальні міста, де можна швидко та недорого поїсти. Звертаємо увагу на ціни, санітарію, обслуговування закладу. А прочитати про це ви можете щопонеділка о 19.00.
У цій публікації - їдальня "Смакота", що в корпусі ТНЕУ на "Новому світі". Там можуть пообідати викладачі, студенти та усі охочі тернополяни.
Адреса. вул. Чехова, 8, корпус ТНЕУ - факультет комп'ютерних інформаційних технологій. Їдальня працює на першому поверсі. Графік роботи з 9.00 до 15.00 у будні.
Інтер'єр. Приміщення їдальні невелике, світле, відремонтоване. Столи та крісла нові, чисті. Їх у їдальні 10. При вході у їдальню є вішак для одягу та дзеркало. Поруч стоять столи для брудного посуду та підносів. У буфеті є випічка, печиво, порційні салати, холодильник з напоями, кавоварка. Також стоять чисті підноси, виделки та ложки. На стіні висить велике меню. На столах зручні сільнички з перечниця. Їдальню уже прикрасили до Нового року: ялинка, святкові декорації на годиннику та на стелі. Також є обігрівач.
Гігієна. Руки можна помити у вбиральні навпроти їдальні. На умивальниках є мило.
Обслуговування. Працівниці їдальні привітні, у чистій формі, але без одноразових рукавиць. Замовлення працівниці виносять з закритої кухні, яка відразу за буфетом. Найбільші черги, зазвичай, з 13 до 14.00.
Меню та ціни. У їдальні завжди великий вибір у меню. На перше, наприклад, можна замовити суп-харчо. На гарнір - картопляне пюре, гречку, рис з овочами, пшеничну кашу, горохове пюре, макарони. До гарніру - курячі гомілки, тефтелі, тушені гриби, курячу печінку, курячі оладки, котлету. Є салати з синьої капусти, моркви по-корейськи, з буряка. З напоїв можна замовити томатний сік, компот, каву, чай. Обід коштуватиме в середньому 45 грн.
Обід нашому журналісту обійшовся в 50 грн: суп-харчо, рис з овочами, куряча гомілка, салат з синьої капусти, хліб.
Враження. Смачно, але задорого. І суп, і в рис з овочами приготували з рису басматік - смачно. Куряча гомілка теж смачна, не пересмажена. Спеції до смаку, нічого зайвого. Хліб також свіжий, чого не скажеш про салат з капусти - він був трохи в’ялий. Враження склалося, наче він був вчорашній, таким він був і на смак. Посуд з візерунками, новий.
Термінал. Немає
Особливості. Порції великі. У їдальні самообслуговування. Брудний посуд потрібно покласти на столи біля буфету.
У попередній публікації ми розповідали про їдальню у обладміністрації, "Дешево та смачно", школи №5.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер