Художник Сергій Марунич: " Я знайшов емоцію багатства та розкоші"

Художник Сергій Марунич: " Я знайшов емоцію багатства та розкоші"
  • Хлопець створив власний творчий проект, яким хоче прищепити любов людей до грошей та успіху. 
  • Одна з улюблених цитат Сергія: "Я боюсь бути одним з мільйона і прагну бути одним на мільйон."

24-річний Художник Сергій Марунич народивсяу Харкові, але з дитинства живе у Тернополі.

-    З 5 по 11 клас я навчався в Тернопільській обласній комунальній експериментальній школі мистецтв, - розповідає Сергій. - Потім поступав в ТНПУ, але через корупційну схему не пройшов на державну форму навчання. Я вважаю, що освіта наша взагалі відірвана від реальності, тому мені важливіше було самореалізовуватись та набиратись досвіду. І на п’ятому курсі я кинув навчання, бо я ярий противник освітньої системи.

Поки одногрупники Сергія вчились, амбітний хлопець працював у видавництві художником-ілюстратором, мав багато замовлень на портрети, займався дизайном, web дизайном, розписами інтер’єрів та екстер’єрів. 

Відео дня

-    Ми з знайомими створили проект, який і зараз розвивається у Тернополі, - продовжує хлопець. – Але сидячи за комп’ютером я зрозумів, що мені все-таки подобається саме живопис. І я сказав хлопцям, що йду з дизайну, і я пішов у живопис. Я маю два критерії в роботі: краса та якість.  І я зрозумів, що якщо малюватиму на замовлення, то я піду в кількість і втрачу якість. Буду як конвеєр, я зароблятиму, але це будуть невеликі гроші. 

Писав портрети Гросуляка та Зіброва

Тому художник вирішив придумати щось глобальне і "стрибнути вище голови". Так він створив проект з портретами українських знаменитостей. Щоб намалювати ці портрети, Сергій вивчав біографії цих відомих людей.

-    Я хотів зробити виставку у Тернополі і запросити цих відомих людей, - каже Сергій. -  Проблема була у тому, що я був ніким. Ця подія провалилась, бо відомі люди дуже зайняті. Я шукав, де тільки можна номери зірок. Знайшов лише до тернопільських відомих людей – Михайла Гросуляка та Тараса Демкури. І до них було страшно телефонувати, бо це успішні люди, а ти по суті ніхто. Але через них я шукав номери до інших знаменитостей. 

Оскільки ідея з виставкою провалилась, то  хлопець просто дарував ці портрети. Одні зірки платили, інші просто дякували. 

-    Найщедрішим був Михайло Гросуляк, ми з ним досі співпрацюємо, - каже Сергій. - Тоді він запросив мене в «Грибову хату», то ми з дівчиною їздили на чотири дні відпочити. Останній проект я віддав Зіброву і ще хотів намалювати Ірину Білик. Але вона відмовилась, сказала, що у неї уже достатньо портретів. Тоді я зрозумів, що не буду більше цим займатись, бо в ці портрети я вклав дуже багато, а по суті ні резонансу, ні заробітку не було. 

Створив власного персонажа Річі

Хлопець почав шукати чим зайнятись далі. Як розповідає сам художник, він дослідив художній ринок і зрозумів, що на ньому є два табори.  

-    Художники, які малюють будь-що і цю творчість розуміють одиниці та  художники, які малюють те, що зрозуміти можуть всі, але повторити лиш одиниці, - пояснює художник. - Себе я відношу до другого табору і почав шукати ту емоцію, яка подобається мені. 

Сергій Марунич любить речі люкс-класу та успішних людей. Хлопець  знає історію всіх авто люкс-класу, брендів одягу, годинників. За його словами, йому завжди було цікаво, як люди досягли такого успіху. 

-     Я знайшов емоцію багатства та розкоші, яка робить тебе особливим, - продовжує співрозмовник. - Я створив персонажа Річі, який відображає цю емоцію, яка є в кожному з нас. 

Річі – це не людина. Це образ, який символізує стиль життя, успіх, реалізацію, можливості, свободу, незалежність. І це життя, до якого варто йти.

-    Звісно, є хейтери, які кажуть, що гроші це зло, - каже хлопець. - В мене одна відповідь: можна жити для грошей, а можна жити з грошима і витрачати їх на самореалізацію та втілення своїх ідей.  В мене лише позитивний посил. 

Надихнула Сергія відома художниця Євгенія Гапчинська. Як каже хлопець, якби не вона, то він, напевно навіть і не малював би зараз.

-     Після того, як я вник у цей художній світ, то зрозумів, що там побудовано все на лицемірстві та епатажі, - каже хлопець. - А Євгенія ідол для мене – вона і багата людина, і художниця, і малює усім зрозумілі речі. І вона без лицемірства та епатажу, вона скромна. 

Для свого проекту хлопець зробив серію робіт – 27 картин, які представив на виставці у Києві, яка відбулась у серпні. Художник хоче зробити каталог зі своїми роботами, а також зображати Річі на футболках та інших речах.

-    Я  дуже хочу розвивати цей проект, - додає Сергій. – Завдяки ньому я хочу змінити негативне ставлення людей до грошей та успіху. Бо ми ще не відійшли від 90-х років. А коли ми зможемо полюбити гроші та навчимось їх вкладати у свій розвиток, тоді це буде по-європейськи.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up