Партнер рубрики Події

Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя»

Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя»

Шестеро захисників, які віддали життя у Боротьбі за мир в Україні, отримали звання  «Почесний громадянин міста Тернополя». Відзнаки вручили рідним загиблих.

15 квітня в Українському Домі міський голова Сергій Надал вручив рідним полеглих тернопільських Героїв, які віддали своє життя у російсько-українській війні, відзнаки Тернопільської міської ради «Почесний громадянин міста Тернополя».

Відео дня

— Вже десятий рік поспіль українці борються, воюють зі зброєю в руках для збереження нашої державності. Гинуть найкращі сини українського народу. Вони ціною свого життя зупинили російську навалу, завдяки чому ми вистояли. Їхні імена вже назавжди вписані в історію нашого міста і країни. Впевнений, що їхні побратими помстяться за них, — зазначим міський голова Сергій Надал. —  Завдання громади зробити усе, щоб максимально допомогти їхнім родинам. Дякуємо нашим Збройним силам, нашим воїнам, що боронять українську державу, нищать окупанта і дають нам можливість у тиловому Тернополі проводити подібні заходи. Бажаю усім якнайшвидшої перемоги та миру на нашій землі. Вічна пам'ять! Слава усім загиблим воїнам! Слава Україні.

Посмертно присвоїли звання за вагомий особистий внесок у становленні української державності та особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України «Почесний громадянин міста Тернополя» та вручили відзнаки рідним загиблих Героїв:

  • ЗОЗУЛЯ Руслан Леонідович, старший  стрілець-оператор;
  • МІЗЕРНИЙ Василь Петрович, стрілець-помічник гранатометника;
  • САБІРОВ Марат Ільшатович, капітан;
  • ФЕДОРЧАК Ігор Вікторович, старший солдат;
  • ЧОРНИЙ Андрій Зіновійович, навідник;
  • ШВАК Володимир Романович, солдат.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Тернополі відкрили меморіальну дошку Герою Артуру-Артему Харіву. 13 квітня відбулося відкриття меморіальної дошки Харіву Артуру-Артему на вулиці Клима Савури, 9. Тут він проживав. І тепер навічно залишиться у пам’яті кожного тернополяни, кожного українця.

Читайте також: 

Загинув наш захисник Сергій Коновал, який боронив Україну від 2014-го року

Одночасно з побратимом Сергієм Коновалом, загинув Герой Тарас Петришин

Осиротіли троє дітей, яких пішов захищати: підпишіть петицію для Героя з Тернопільщини

В бою загинув наш захисник зі Зборівщини Петро Сагайдак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up