Партнер рубрики Події

Продовольчі ринки у Тернополі вже працюють, речові - ще ні. Які умови забезпечили для покупців? (ВІДЕО)

Продовольчі ринки у Тернополі вже працюють, речові - ще ні. Які умови забезпечили для покупців? (ВІДЕО)
  • У Тернополі частково відновив роботу «Центральний» та «Овочевий» ринки у середу, 13 травня. В якому режимі вони тепер працюють, дізнавались журналісти «20 хвилин».
  • Натомість на пікет до міської ради у середу, 13 травня, прийшли працівники речових ринків. Вони хочуть, аби і їм дозволили  працювати. Однак відповідної постанови Кабміну ще немає. 

Відкрити ринки дозволив Уряд. Він навів перелік усіх тих, які можуть відновити роботу з 13 травня. У цей список потрапили і три ринки Тернополя, однак на ринку «Оріон» не змогли забезпечити необхідні умови для роботи продавців та покупців, тому він працювати під час карантину. До того ж, як повідомили у міській раді, керівництво «Оріону» вирішило, що відновлювати роботу зараз недоцільно.

Центральний та Овочевий ринок уже почали роботу, однак більшість кіосків зачинені. Щоб потрапити на територію ринку, необхідно пройти температурний скринінг. Працівники не пропускають людей без масок. Однак хоч контролери перевіряють усіх відвідувачів, є місця, де можна проскочити без перевірки. Це - переважно невеликі проходи та в’їзди для транспорту.  

Відео дня

На території ринку людей небагато. Хоча на входах іноді збираються черги з покупців, скупчень людей немає.  

А от продавці кажуть, що покупці є.

- Покупці після відкриття є, - каже продавець Петро. - Люди бажають купувати на ринках, тому що тут є сільськогосподарська продукція домашнього виробництва від дрібного виробника. Якщо ринки працювати не будуть, то ці виробники просто втратять роботу. Ми - продавці, виконуємо всі вимоги: захищаємо масками та рукавичками себе, використовуємо антисептики. Людей багато, і я вірю, що буде ще більше з часом. Ми навіть почали використовувати спеціальні термінали, для того щоб людям було зручніше розраховуватися. Покупці хочуть, щоби ринки працювали, бо тут є продукція, яку не купити в супермаркетах.

На території Центрального ринку, окрім кіосків з овочами та фруктами, саджанцями та товарами домашнього виробництва, відкрили і м’ясний павільйон, щоправда, там наразі працює лише кілька продавців. Кажуть, що перших покупців мало, але всі задоволені, що вдалось повернутися до роботи.

- Працюється зараз погано, тому що людей, дійсно, мало, - каже продавчиня Олеся. - Гадаю, що в такому режимі працювати вдасться. Покупці в захваті, що ми повернулися та жаліються, що в магазинах не свіже.

Стелажі у центрі м’ясного павільйону порожні, але туди повернуться продавці 14 травня. Там вже підготували місця для торгівлі. 

- Після послаблень карантину мені працюється жахливо. Людей немає, маршрутки не ходять, - каже одна з працівниць ринку Наталя. - Дуже важко так починати працювати. Люди купують швидко: прийшли, взяли і пішли. Тому спілкуємося з ними небагато. Але якось воно буде, сподіваємося на краще.

Як помітили журналісти «20 хвилин», усі продавці працюють в масках та рукавичках. Правила ніхто не ігнорує. Дехто навіть має антисептики для себе та покупців. На стелажах облаштували захисні екрани з плівки. У деяких кіосках таких екранів немає, але свою продукцію продавці накривають плівкою.

Відкрили магазини побутової хімії та а засобів гігієни, аптеки, магазини насіння та агропромислових хімікатів. Вони працювали і до послаблень, оскільки їм не забороняли роботу.

А от придбати одяг та взуття поки що не можна. Уряд наразі не дав дозвіл на відкриття речових ринків. Через це біля міської ради продавці влаштували пікет, 13 травня. Кілька десятків тернопільських підприємців та працівників ринків вийшли протестувати, щоб їм дозволили працювати.

Однак у міській раді пояснюють, що дозволити роботу промислових ринків на місцевому рівні не можуть, оскільки є заборона Уряду. Послаблення стосувалися лише продажу продуктів харчування, овочів, фруктів, сільськогосподарської продукції, тощо.   

- Роботу промислових ринків поки що не дозволяють постанови Уряду України, - пояснив міський голова Тернополя. - Ми з підприємцями цих ринків направимо звернення про відновлення їх роботи із дотриманням усіх епідеміологічних вимог.

Тому наразі невідомо, коли можна буде придбати одяг та взуття на ринках та як вдасться забезпечити безпечні умови для продавців та покупців. 

Відвідувачі ринку по-різному ставляться до таких послаблень. Хтось задоволений, адже є можливість купувати товари дешевше, а хтось вважає, що з відкриттям ринків поспішили і варто було б почекати.   

А як ви ставитеся до відкриття ринків? Чи варто було це робити? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Леся Смик

    Так
  • Ігор Ігорович

    Кожен бізнес або будь-яка підприємницька діяльність має право на існування.
    Якщо можна значить всім.
  • от

    ринки відкрили транспорт ні то яклюди  мають добиратись туди платити таксистам втридорого чи  пішки йти в таксі так само можна вірус схопити як і маршрутці бо ніхто незнаю хто їхав перед вами
  • Андрій Дедів

    з такими цінами най закриваються
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up