Робот допоміг рятувальникам загасити пожежу, що спалахнула на місці «прильотів» у Тернополі

Робот допоміг рятувальникам загасити пожежу, що спалахнула на місці «прильотів» у Тернополі
  • 14 травня у Тернополі вогнеборці ДСНС ліквідували пожежі у двох складських приміщеннях, що виникли після обстрілів міста вночі 13-го травня.
  • У цьому їм допомогла роботизована система пожежогасіння

До гасіння займання, що виникло на площі 400 м², брали участь 33 рятувальника з особового складу ДСНС та 6 одиниць техніки. Полум’я допомагав приборкати і тактичний робот Magirus Wolf R1.

 Про це розповідають в Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Відео дня

– Робот-помічник наших рятувальників вже не вперше доводить свою еффективість. З його допомогою вдалося ліквідувати наслідки ворожих атак на Тернопільщині та Хмельниччині. Наразі пожежі ліквідовані. Дякую кожному за роботу, – прокоментував ситуацію очільник ДСНС України Сергій Крук.

Як розповідають надзвичайники, за допомогою пульта керування оператор перебуває на безпечній відстані від робота та осередку пожежі. Рятувальники називають таку сучасну ефективну систему пожежогасіння своїм помічником.

Нагадаємо, вночі 13 травня та вранці 14 травня ворог атакував Тернопільщину ракетами. Внаслідок ударів пошкоджені складські приміщення у промзоні обласного центру, постраждали двоє людей, на місці виникла масштабна пожежа. Ймовірно уламками ракет від другого «прильоту» понівечені цивільні  торгові та господарські обʼєкти і дев’ять вантажних автомобілів.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up