Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Рум’яна картопелька, фарширована грибочками під голландським сиром, — хіт сезону в арт-кафе “Сієста”, що у ТРЦ “Марципан”.
— Страва дуже проста у приготуванні і не забирає багато часу, — каже шеф-кухар Лілія Жак. — Та вона смачна, і її охоче замовляють наші відвідувачі.
Для цього смаколика треба вибрати великі бульби, продовжує вона. Почистивши таку картоплю, шеф-кухар розрізає кожну навпіл і вибирає середину. Це займає кілька хвилин. Далі пані Лілія викладає картоплини у фритюр — там уже шкварчить олія. Минає ще кілька хвилин — і підрум’янені бульби опиняються на тарілці.
Тепер черга за грибним соусом. Білі-білесенькі печериці жінка чистить і розрізає на чотири частини. Після того перекладає все у сковороду. Там саме розтопився кубик вершкового масла.

— Гриби, посмажені на маслі, будуть ніжнішими на смак, — каже співрозмовниця. — Ми не будемо доводити їх до готовності, бо вони ще мають покипіти у грибному соусі.
За мить жінка наливає до грибів домашню сметану і додає ароматну грибну приправу. Кухнею моментально шириться апетитний запах білих грибів, адже приправу виготовили на їх основі. Наприкінці шеф-кухар заправляє соус спеціями і кілька разів вимішує. Так минає п’ять хвилин.

— За цей час трохи викіпила рідина і соус загус, — каже пані Лілія. — Саме таку консистенцію він повинен мати для фарширування картоплі.
Готовим соусом вона наповнює кожну картоплину, притрушує все тертим сиром і ставить у диво-піч, яка називається параконвектомат. Там страва доходить до повної готовності.

— Фаршировану картоплю замовляють і як самостійну страву, і разом з м’ясом, — підсумовує Лілія Жак. — Найчастіше до неї беруть стейки, з курки чи свинини, або курку під сиром.

Скільки чого треба:
200 г картоплі, 60 г печериць, 40 г сметани, 15 г грибної приправи, спеції, 50 г вершкового масла.

Послідовність приготування:
1. Картоплю почистити, кожну бульбу розрізати навпіл, вибрати середину
2. Гриби розрізати на чотири частини, обсмажити на маслі до напівготовності
3. В кінці смаження влити сметану, додати спеції і грибну приправу, дати покипіти 5 хв
4. Половинки картоплі викласти у фритюрницю, обсмажити до появи рум’яної скоринки
5. Наповнити грибною масою кожну картоплину, затерти сиром, запекти в духовці
6. Подавати готову страву до столу, прикрасивши овочами та зеленню 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    і як завжди немає фото цього смаколика, на будь яких кулінарних сайтах завжди з рецептом є фото, тільки в 20 хвилин нема змоги зробити фото
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:03 У тернопільському "Інваспорті" провели змагання з шашок-64 20:35 Миколці, якого вдарило струмом біля дитсадка, можуть ампутувати руку. Треба кошти на лікування photo_camera 19:43 Через "п'яну" аварію заблокований рух транспорту у центрі Тернополя 19:29 Похолодає до -5 градусів: стало відомо, коли закінчиться бабине літо Від читача 13:18 Розмитнення автомобілів в Тернополі. 19:01 За спалювання листя тернополянами загрожує штраф понад тисячу гривень 18:30 Сім вулиць у Тернополі будуть без світла 18:30 Фото дня: з ботанічного саду на Тернопільщині діти разом із батьками мішками виносять сміття 18:02 Допоможіть однорічній крихітці почути світ 17:31 Тернополянка, яка виховує малу дитину, відсидить понад 5 років за наркотики 17:01 БК "Тернопіль" двічі переміг "Говерлу" 16:25 У Тернополі п'яний чоловік молотком трощив джип сусіда 15:51 Вночі на Симоненка тернополяни чули "постріли". Патрульні заспокоювали чоловіків напідпитку 15:31 За сміття тернополяни будуть платити більше 14:55 На Тернопільщині поліцейські розшукують безвісти зниклого чоловіка 14:29 Які аналізи і тести у свого сімейного лікаря можуть безкоштовно зробити тернополяни 14:01 Хто відповість за смерть 15-річної Наталі Цар, яка випала з автобуса на Тернопільщині? 13:53 Фото дня: на Театралці завершують ремонт дощової каналізації photo_camera 13:31 У Зарваниці завершили проведення професійних прощ 12:45 В річці біля Буданова виявили тіло жінки, яка зникла 10 жовтня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up