Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Рум’яна картопелька, фарширована грибочками під голландським сиром, — хіт сезону в арт-кафе “Сієста”, що у ТРЦ “Марципан”.
— Страва дуже проста у приготуванні і не забирає багато часу, — каже шеф-кухар Лілія Жак. — Та вона смачна, і її охоче замовляють наші відвідувачі.
Для цього смаколика треба вибрати великі бульби, продовжує вона. Почистивши таку картоплю, шеф-кухар розрізає кожну навпіл і вибирає середину. Це займає кілька хвилин. Далі пані Лілія викладає картоплини у фритюр — там уже шкварчить олія. Минає ще кілька хвилин — і підрум’янені бульби опиняються на тарілці.
Тепер черга за грибним соусом. Білі-білесенькі печериці жінка чистить і розрізає на чотири частини. Після того перекладає все у сковороду. Там саме розтопився кубик вершкового масла.

— Гриби, посмажені на маслі, будуть ніжнішими на смак, — каже співрозмовниця. — Ми не будемо доводити їх до готовності, бо вони ще мають покипіти у грибному соусі.
За мить жінка наливає до грибів домашню сметану і додає ароматну грибну приправу. Кухнею моментально шириться апетитний запах білих грибів, адже приправу виготовили на їх основі. Наприкінці шеф-кухар заправляє соус спеціями і кілька разів вимішує. Так минає п’ять хвилин.

— За цей час трохи викіпила рідина і соус загус, — каже пані Лілія. — Саме таку консистенцію він повинен мати для фарширування картоплі.
Готовим соусом вона наповнює кожну картоплину, притрушує все тертим сиром і ставить у диво-піч, яка називається параконвектомат. Там страва доходить до повної готовності.

— Фаршировану картоплю замовляють і як самостійну страву, і разом з м’ясом, — підсумовує Лілія Жак. — Найчастіше до неї беруть стейки, з курки чи свинини, або курку під сиром.

Скільки чого треба:
200 г картоплі, 60 г печериць, 40 г сметани, 15 г грибної приправи, спеції, 50 г вершкового масла.

Послідовність приготування:
1. Картоплю почистити, кожну бульбу розрізати навпіл, вибрати середину
2. Гриби розрізати на чотири частини, обсмажити на маслі до напівготовності
3. В кінці смаження влити сметану, додати спеції і грибну приправу, дати покипіти 5 хв
4. Половинки картоплі викласти у фритюрницю, обсмажити до появи рум’яної скоринки
5. Наповнити грибною масою кожну картоплину, затерти сиром, запекти в духовці
6. Подавати готову страву до столу, прикрасивши овочами та зеленню 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    і як завжди немає фото цього смаколика, на будь яких кулінарних сайтах завжди з рецептом є фото, тільки в 20 хвилин нема змоги зробити фото
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up