Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Рум’яна картопелька, фарширована грибочками під голландським сиром, — хіт сезону в арт-кафе “Сієста”, що у ТРЦ “Марципан”.
— Страва дуже проста у приготуванні і не забирає багато часу, — каже шеф-кухар Лілія Жак. — Та вона смачна, і її охоче замовляють наші відвідувачі.
Для цього смаколика треба вибрати великі бульби, продовжує вона. Почистивши таку картоплю, шеф-кухар розрізає кожну навпіл і вибирає середину. Це займає кілька хвилин. Далі пані Лілія викладає картоплини у фритюр — там уже шкварчить олія. Минає ще кілька хвилин — і підрум’янені бульби опиняються на тарілці.
Тепер черга за грибним соусом. Білі-білесенькі печериці жінка чистить і розрізає на чотири частини. Після того перекладає все у сковороду. Там саме розтопився кубик вершкового масла.

— Гриби, посмажені на маслі, будуть ніжнішими на смак, — каже співрозмовниця. — Ми не будемо доводити їх до готовності, бо вони ще мають покипіти у грибному соусі.
За мить жінка наливає до грибів домашню сметану і додає ароматну грибну приправу. Кухнею моментально шириться апетитний запах білих грибів, адже приправу виготовили на їх основі. Наприкінці шеф-кухар заправляє соус спеціями і кілька разів вимішує. Так минає п’ять хвилин.

— За цей час трохи викіпила рідина і соус загус, — каже пані Лілія. — Саме таку консистенцію він повинен мати для фарширування картоплі.
Готовим соусом вона наповнює кожну картоплину, притрушує все тертим сиром і ставить у диво-піч, яка називається параконвектомат. Там страва доходить до повної готовності.

— Фаршировану картоплю замовляють і як самостійну страву, і разом з м’ясом, — підсумовує Лілія Жак. — Найчастіше до неї беруть стейки, з курки чи свинини, або курку під сиром.

Скільки чого треба:
200 г картоплі, 60 г печериць, 40 г сметани, 15 г грибної приправи, спеції, 50 г вершкового масла.

Послідовність приготування:
1. Картоплю почистити, кожну бульбу розрізати навпіл, вибрати середину
2. Гриби розрізати на чотири частини, обсмажити на маслі до напівготовності
3. В кінці смаження влити сметану, додати спеції і грибну приправу, дати покипіти 5 хв
4. Половинки картоплі викласти у фритюрницю, обсмажити до появи рум’яної скоринки
5. Наповнити грибною масою кожну картоплину, затерти сиром, запекти в духовці
6. Подавати готову страву до столу, прикрасивши овочами та зеленню 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous
    і як завжди немає фото цього смаколика, на будь яких кулінарних сайтах завжди з рецептом є фото, тільки в 20 хвилин нема змоги зробити фото
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині водій підмінив частину добрив водою: відкрито кримінальне провадження 21:02 Співай тепер у Райськім саду… Пам'яті Степана Гіги 21:00 П'ять тонн мальків товстолоба запустили у Серет photo_camera 20:25 Помер відомий співак, Народний артист України Степан Гіга Від читача 19:03 Підтримка для вашого бізнесу від Тернопільського обласного центру зайнятості 20:00 У Тернополі вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній стації photo_camera 19:10 Графік відключення світла в Тернополі та області 13 грудня 19:01 «Прошу, не робіть з мене героя…» Що розповів військовий, який врятував 10-річну Софійку після ДТП 18:17 Сергій Надал на фронті передав обладнання для кількох підрозділів (пресслужба Тернопільської міської ради) 18:03 На Театральному майдані освятили різдвяну шопку: як усе відбувалося photo_camera 17:30 На Майдані Волі встановили новорічну інсталяцію з цифрами «2026» 17:00 У Тернополі зник 13-річний хлопчик. Допоможіть розшукати 16:40 «На місці алеї — вже пеньки». Тернополяни обурені масовою вирубкою дерев на Лучаковського 16:10 Викрадали і катували людей: справа шести військовослужбовців вже у суді 15:40 Розшукують чоловіка з Чорткова, який зник з дому 15:15 Автомобіль пошкоджений чи знищений через обстріли? Куди звертатися та хто має право на компенсацію 14:45 Патрульні спростували фейки про інцидент у Підволочиську 14:15 На Грушевського та Листопадовій оновлюють тротуари 13:40 Помер служитель церкви УГЦК брат Анатолій Старуселець 13:10 Сім'ї, які постраждали через ворожу атаку 19 листопада, отримали сертифікати на пральні машини photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up