Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

Рубрика "Смачного!". Готуємо фаршировану картоплю “Сієста”

“20 хвилин” розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Рум’яна картопелька, фарширована грибочками під голландським сиром, — хіт сезону в арт-кафе “Сієста”, що у ТРЦ “Марципан”.
— Страва дуже проста у приготуванні і не забирає багато часу, — каже шеф-кухар Лілія Жак. — Та вона смачна, і її охоче замовляють наші відвідувачі.
Для цього смаколика треба вибрати великі бульби, продовжує вона. Почистивши таку картоплю, шеф-кухар розрізає кожну навпіл і вибирає середину. Це займає кілька хвилин. Далі пані Лілія викладає картоплини у фритюр — там уже шкварчить олія. Минає ще кілька хвилин — і підрум’янені бульби опиняються на тарілці.
Тепер черга за грибним соусом. Білі-білесенькі печериці жінка чистить і розрізає на чотири частини. Після того перекладає все у сковороду. Там саме розтопився кубик вершкового масла.

— Гриби, посмажені на маслі, будуть ніжнішими на смак, — каже співрозмовниця. — Ми не будемо доводити їх до готовності, бо вони ще мають покипіти у грибному соусі.
За мить жінка наливає до грибів домашню сметану і додає ароматну грибну приправу. Кухнею моментально шириться апетитний запах білих грибів, адже приправу виготовили на їх основі. Наприкінці шеф-кухар заправляє соус спеціями і кілька разів вимішує. Так минає п’ять хвилин.

— За цей час трохи викіпила рідина і соус загус, — каже пані Лілія. — Саме таку консистенцію він повинен мати для фарширування картоплі.
Готовим соусом вона наповнює кожну картоплину, притрушує все тертим сиром і ставить у диво-піч, яка називається параконвектомат. Там страва доходить до повної готовності.

— Фаршировану картоплю замовляють і як самостійну страву, і разом з м’ясом, — підсумовує Лілія Жак. — Найчастіше до неї беруть стейки, з курки чи свинини, або курку під сиром.

Скільки чого треба:
200 г картоплі, 60 г печериць, 40 г сметани, 15 г грибної приправи, спеції, 50 г вершкового масла.

Послідовність приготування:
1. Картоплю почистити, кожну бульбу розрізати навпіл, вибрати середину
2. Гриби розрізати на чотири частини, обсмажити на маслі до напівготовності
3. В кінці смаження влити сметану, додати спеції і грибну приправу, дати покипіти 5 хв
4. Половинки картоплі викласти у фритюрницю, обсмажити до появи рум’яної скоринки
5. Наповнити грибною масою кожну картоплину, затерти сиром, запекти в духовці
6. Подавати готову страву до столу, прикрасивши овочами та зеленню 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    і як завжди немає фото цього смаколика, на будь яких кулінарних сайтах завжди з рецептом є фото, тільки в 20 хвилин нема змоги зробити фото
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Юні борці зі Збаража та Вишнівця дивували світових лідерів photo_camera 20:00 Китайська, з різних країн й від чемпіона світу: як тернополяни дегустували каву (РЕПОРТАЖ) photo_camera 19:01 У дорожників Тернопільщини своя толока. Які роботи виконують? photo_camera 17:59 Чортків виграв грант на 50 тисяч євро. Куди вкладатимуть кошти? photo_camera Від читача 16:12 Які категорії громадян можуть отримати ваучер на навчання? 17:00 Як тернополяни брали участь у «Здоровій прогулянці» (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:40 У Тернополі нетвереза водійка пошкодила чуже авто і намагалась втекти photo_camera 16:00 Владислав Коваль готовий виборювати своє майбутнє у складі «Люті» play_circle_filled photo_camera 15:03 Бійців 105-ї бригади ТрО відзначили державними нагородами photo_camera 14:01 Тернополян та гостей міста запрошують на пішохідні екскурсії 13:01 Які ліки мають продавати за рецептами? Перелік 11:50 А ви знаєте, куди їде громадський транспорт? Тест від «20 хвилин» для тернополян 11:02 Скоро Великдень: готуємо смачну сирну паску без випікання 10:03 З 1-го квітня рецептурні ліки в Тернополі мали б відпускати за призначенням лікаря 09:01 Сьогодні, 1 квітня – Міжнародний день сміху, іменини долара та день любителів розчинної кави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up