Партнер рубрики Події

СБУ ідентифікувало терористів, причетних до загибелі полковника Руслана Муляра з Тернополя

СБУ ідентифікувало терористів, причетних до загибелі полковника Руслана Муляра з Тернополя

Терористам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Служба безпеки України встановила персональні дані всіх учасників терористичної групи, які 26 травня 2018 року здійснили артилерійський обстріл позицій операції Об’єднаних сил на Луганщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ на офіційному сайті.

Під час ворожої атаки загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій «А» СБУ – полковник Руслан Муляр з Тернополя і прапорщик Юрій Журавльов. Ще двоє спецпризначенців  зазнали поранень.

Читайте також «Воїни зі сталі. Кращі серед кращих, перші і нескорені» - друга річниця, як загинув альфівець Руслан Муляр

Відео дня

За даними української контррозвідки, групу терористів так званого «3 мотострілецького батальйону 4 ОМСБр Народної міліції ЛНР» очолював уродженець РФ на прізвисько «Шумер». У його підпорядкуванні перебували троє учасників незаконних збройних формувань. Для атаки на позиції операції Об’єднаних сил в районі Бахмутської траси бойовики застосували артилерійське озброєння. 

Також встановлено причетність даної терористичної групи до обстрілу підрозділів Збройних Сил України в Новоайдарському і Слов’яносербському районах Луганської області.

У межах відкритого кримінального провадження ватажку групи та його підлеглим повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. 

Судом надано дозвіл на затримання фігурантів. Зловмисників оголошено у розшук. Терористам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Заходи з викриття учасників терористичної групи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up