Партнер рубрики Події

Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів

Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів

Ще сім років тому в Тернополі розпочали будівництво реабілітаційного центру. Але станом на зараз центр так і не почав працювати. Чому?

Про ситуацію з будівництвом розповіли в Тернопільській міськраді. 

«Офіційно зазначаємо, що роботи над створенням цього центру – тривають, а приміщення ні кому не передане ні в оренду, ні в іншу форми користування.

Проєктно-кошторисна документація на облаштування центру реабілітації у новозбудованому приміщенні була розроблена у 2023 році. Через систему електронних закупівель «Prozorro» цього року обрано підрядну організацію, яка буде виконувати роботи з капітального ремонту даного приміщення.

Відео дня

Проєктною організацією проводиться коригування з урахуванням нових будівельних норм та особливих умов, яких потребуватимуть військовослужбовці та люди з обмеженими фізичними можливостями. Після чого буде отримано декларацію про початок виконання будівельних робіт.

Новий оздоровчо-реабілітаційний центр з басейном у Тернополі буде працювати на вул. Чумацькій, 2. У реабілітаційному центрі буде функціонувати басейн, зали фізичної терапії, кабінет ерготерапії, кабінети психологів та психотерапевтів, кабінети арттерапії та палати денного перебування, а реабілітаційну допомогу зможуть отримувати як військовослужбовці, так і мешканці міста», – ідеться у повідомленні.

Будівництво розпочали сім років тому

У 2017 році журналісти «20 хвилин» розповідали про початок будівництва центру.

За нашою інформацією, він мав бути площею 1000 м.кв та вартістю понад 8 млн. грн на вул  Чумацька, 2 на межі парку «Загребелля» та стати частиною житлового комплексу. Детальніше про це читайте у публікації Біля парку збудують реабілітаційний центр для АТОвців.

Згідно з проєктом, центр не матиме аналогів в Україні. Він передбачає великий басейн, зал психологічної реабілітації, конференцзал на п’ятдесят місць, зал лікувальної фізкультури, кабінети стоматолога та уролога, кабінет масажу, фізіотерапевтичний кабінет, реабілітаційне обладнання для бійців АТО. Також діятиме ігрова кімната для дітей воїнів, де малеча зможе провести час, поки батько проходитиме процедури.  Зокрема, одноповерхова будівля буде підлаштована під потреби людей з особливими можливостями. 

Тоді будівництво планували завершити до кінця 2019-го. 

У травні 2023-го завершене приміщення передали на баланс лікарні №3 — для надання послуг мешканцям міста та українським захисникам

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як організували якісну реабілітацію в  нейрореабілітаційному відділенні Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні та Лікарні швидкої допомоги.

 

Читайте також: 

Повноцінне життя після травм та інсультів можливе: як у тернопільській лікарні рятують людей « з того світу»

14 медичних закладів Тернопільщини можуть надавати безоплатну реабілітаційну допомогу

У лікарні швидкої допомоги в Тернополі відкрили нове реабілітаційне відділення

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Katya Kondratyuk

    Цікаво військові, які топили за реабілітаційний центр саме в парку знайдуть в собі сміливість зізнатись, що вся схема з центром - це наї..лово? Що імʼя просто використали для дерибану парку?
  • Анатолій Пасічник

    ЗЛОЧИН НАДАЛА КРИШУВАВ БОГОМОЛ
  • Микола Шкарупа

    Ви представляєте сім років? Щось пішло цим злодіям не так..
  • Andriy

    Тай логічно все - АТО вже закінчилося, відповідно реабілітація вже не потрібна. А от що важливо і потрібно - знову шукати аналогічну ділянку поряд під вирубку, бо на черзі реабілітаційний центр для військових, які повернуться з війни. І обов"язково на 10+ поверхів😉👍 Але треба швидко рухатися до виборів поки є з ким "домовитися".

keyboard_arrow_up