Партнер рубрики Події

У лікарні швидкої допомоги в Тернополі відкрили нове реабілітаційне відділення

У лікарні швидкої допомоги в Тернополі відкрили нове реабілітаційне відділення

12 квітня уТернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги відкрили нове реабілітаційне відділення, в якому надають допомогу пацієнтам після травм, інсультів та з порушеннями опорно-рухового апарату.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Медичний заклад має законтрактований пакет для надання допомоги та фінансується  Національною службою здоров’я України. З пацієнтами працює мультидисциплінарна команда спеціалістів, а саме: лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, лікарі неврологи та психотерапевт, логопеди, асистенти фізичного терапевта і ерготерапевта. Допомогу надають пацієнтам, які перебувають на стаціонарному лікуванні, так і амбулаторно.

Відео дня

«Задля комфортного лікування та перебування пацієнтів у медичних закладах проводяться ремонтні роботи, створюються нові відділення та оновлюється обладнання. Реабілітаційне відділення у нашій міській лікарні відповідає всім вимогам та стандартам для впровадження реабілітаційної практики, — розповідає міський голова Сергій Надал. — Лікування проходять як тернополяни, так і жителі інших населених пунктів. Важливо те, що і наші військові можуть тут отримати необхідну допомогу для відновлення здоров’я».

Також у відділенні готують пацієнтів до протезування, щоб зміцнити м’язи, а після встановлення протеза пацієнти можуть знову повернутися на реабілітацію.

Як відзначає головний лікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський,  реабілітаційне відділення розраховане на 20 ліжок. Медичну допомогу надають пацієнтам, які потребують відновлення травматологічного та неврологічного характеру.

Окрім цього для кожного пацієнта складають індивідуальний план реабілітації та  проводять додаткові обстеження. Реабілітаційна сесія триває не менше трьох годин впродовж 14 днів, а при комплексній реабілітації період відновлення складає 21 день.

 

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, як організували якісну реабілітацію в  нейрореабілітаційному відділенні Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні.

 

Читайте також

Повноцінне життя після травм та інсультів можливе: як у тернопільській лікарні рятують людей « з того світу»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up