Партнер рубрики Події

Серед найкращих воїнів він був на полі бою — таким йде у Небесний легіон. Прощання з Олегом Барною

Серед найкращих воїнів він був на полі бою — таким йде у Небесний легіон. Прощання з Олегом Барною

Він був максималістом по житті: є біле і чорне, є правда і брехня, є звитяга і зрада. Але ніхто йому не може дорікнути, що щось було зроблено для власної користі чи возвеличення. Це про нього:  «Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну, певно, в цьому і є та найважча провина моя…»

 

Тернопільщина прощається з екс-нардепом, старшим сержантом ЗСУ, 55-річним Олегом Барною.

Він загинув напередодні свого 56-го дня народження на Донеччині 17 квітня 2023 року. З ним прощались у Києві у Михайлівському Золотоверхому соборі та на Майдані Незалежності, згодом у Тернополі та Чорткові. Тепер він назавжди повернувся до рідної Білобожниці.  

23 квітня о 14:00 розпочався чин Похорону в Церкві Преображення Господнього с. Білобожниця.

Відео дня

Вся дорога від хати до церкви встелена живими квітами. Тисячі людей прийшли попрощатися. Багато військових.

— Дякую усім вам за велику підтримку, співчуття та співпереживання, — напередодні написала у Фейсбук дружина Героя Ольга Барна. — Ми всі втратили великого Патріота, велета Духу, Вічного революціонера, непересічну Людину, педагога та управлінця, воїна Світла та Правди Олега Барну.

Кожен, хто знав Олега Барну, міг ним захоплюватись і у чомусь не розуміти чи не сприймати його вчинків реальних та тих, що йому «приписали». Він був максималістом по житті: є біле і чорне, є правда і брехня, є звитяга і зрада. Але ніхто йому не може дорікнути, що щось було зроблено для власної користі чи возвеличення, поділилась дружина. І додала: це про нього «Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну, певно, в цьому і є та найважча провина моя…»

— Для батьків він був і залишиться найкращим сином, для мене — найкоханішим чоловіком, для дітей — найтурботливішим батьком, для рідних, знайомих і незнайомих — найвідданішим другом, порадником, піклувальником, для всіх — нашим Героєм, який свідомо віддав своє життя за Україну, — каже Ольга Барна. — Серед найкращих воїнів він був на полі бою. Таким йде у Небесний легіон.

Він був безкомпромісним до ворогів та запроданців тут, на землі, згадує дружина.

— Вірю, що з небес також вартуватиме, щоб ми вибороли та побудували українську державу вільною, мудрою, справедливою, професійною, без корупції, фальші, брехні, пристосуванства, кумівства, — каже Ольга Барна. — Прошу молитви, нехай Бог прийме душу Олега в своє царство небесне! Нехай всі наші молитви линуть за упокій душі новопреставленого Олега, всі наші думки та вчинки будуть наближати нашу перемогу, задля якої віддають життя найкращі! Слава Україні!

Вiн був вчителем, який звертався до учнів лише на «Ви», пригадує учениця, наша колега Любов Лазука. 

— На Ви звертався, коли я була журналiстом. Я пам'ятаю ще той час. Олег Степанович мiг запропонувати допомогу. Просто так. Через аж занадто загострене вiдчуття справедливостi, — поділилась Любов Лазука.  Завжди боровся. Пам'ятаю його ще до того, як пiшов у велику полiтику. Iнтелектуал, батько, сiм'янин, вчитель, громадський дiяч, полiтик...

Олег Барна завжди вражав тим, що нiколи не здавався. Вiн був видимим i його було чутно. Як i належить полiтикам i лiдерам, каже колишня учениця. Найщирiшi спiвчуття його дружинi та дiтям, якими вiн так пишався. Найщирiшi спiвчуття братовi Степану Барнi, батькам i рiдним...

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, синам, братові, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Читайте також: 

Офіційно підтвердили загибель колишнього нардепа України Олега Барни

На Чортківщині прощатимуться з загиблим Героєм Олегом Барною

Він вів бій з ворогом на відстані метру: Тернопіль прощається з Олегом Барною

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віктор Борисов

  • Лилия Бульчак

    Вічна пам'ять Герою України
  • Оксана Кокітко

    Сум... Біль... Йдуть найкращі... Вічна та світла пам'ять Героєві! Найщиріші співчуття родині!
  • Ольга Федорів

    ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ УКРАЇНИ...

keyboard_arrow_up