Серед потерпілих на Рівненському полігоні є вихідці з Тернопільщини

Серед потерпілих на Рівненському полігоні є вихідці з Тернопільщини
  • 6 липня під час навчань на Рівненському загальновійськовому полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев’ятеро отримали поранення різних ступенів важкості через розрив боєприпаса у стволі міномета. 
  • Серед постраждалих - уродженці Тернопільської, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Командування Сухопутних військ ЗСУ прийняло рішення призупинити бригадні тактичні навчання. Призначено службове розслідування.

За  інформацією Міністерства оборони України, основною версією вибуху є порушення заходів безпеки. На місце події відряджено оперативну групу на чолі із заступником Міністра оборони України. Наразі розглядається декілька версій, які призвели до трагедії, основна з яких - порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

За інформацією оперативного командування «Захід», серед постраждалих - уродженці Тернопільської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Більшість із них отримали травми середнього ступеня тяжкості. Один військовий – у тяжкому стані. Його та ще двох військовослужбовців відправили до військово-медичного клінічного центру Західного регіону, що знаходиться у Львові, повідомляє Рівненська облрада.

Відео дня

Президент України Петро Порошенко доручив Міністрові оборони Степану Полтораку і начальнику Генерального штабу ЗСУ Віктору Муженку наступного тижня доповісти про результати розслідування трагедії.

Сьогодні на Рівненщині оголосили День жалоби за загиблими військовими.

За інформацією Закарпатської ОДА  загинули троє військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону (один офіцер і двоє бійців), який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді.

Ще дев’ятеро військовослужбовців (двоє офіцерів, а також рядові, солдати та старші солдати) поранені й доставлені в госпіталь. Двоє із загиблих – мешканці Ужгорода, один – мешканець Перечинського району.

Усі загиблі були ветеранами АТО.

Як стало відомо Інтернет-виданню "20 хвилин" із власних джерел, поранений уродженець Тернопільщини - боєць 128-ї окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади, був призваний на службу Шумським районним військовим комісаріатом. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Волохата

    Мало гинуть на війні,то ще й на полігоні...Це що необережне поводження чи...
  • Svitlana Humenyuk

    Четверо😢
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up