Партнер рубрики Події

У Тернополі діти виходять на навчання. Як вчитимуться і які ще рішення прийняв штаб?

У Тернополі діти виходять на навчання. Як вчитимуться і які ще рішення прийняв штаб?
  • Про відновлення очного навчання в міських школах Тернополя повідомили під час засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом 16 квітня. 
  • Кількість хворих зменшилась, тому навчання вирішили поступово відновити для всіх учнів. Деталі в публікації. 

— Учні старших класів повернуться за шкільні парти з понеділка, 19 квітня. Вчитимуться вони за змішаною формою навчання. Учні 1-4 класів продовжують ходити до школи, як і раніше, — повідомили під час засідання штабу. 

Начальниця правління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк додає, що рішення прийняли на основі моніторингу ситуації в навчальних закладах.

Відео дня

— Кількість хворих дітей, учнів, вчителів зменшилась. Тому ми вирішили відновити навчання. Але робити це будемо поступово. Учні 5-11 класів навчатимуться за змішаною формою. Групами до 20 людей через день. Для дітей, що навчаються в початкових класах змін не буде. Вони і далі навчатимуться очно, — каже пані Похиляк. 

Пік захворюваності минув 

Вперше за довгий час засідання розпочали з позитивних новин про ситуацію з коронавірусом. 

— Звичайно ситуація далека від ідеалу, але як і вся Україна. Тернопільська область пройшла максимальний рівень захворюваності, який ми спостерігали останні тижні. А отже місто Тернопіль та область уникнули "Червоної зони". Я хочу особливо наголосити на тому, що серед показників, за якими ми моніторимо ситуацію в Тернополі є відносне благополуччя і значне покращення ситуації. Якщо в області на коронавірус хворіє 6% дітей у віці від 0 до 17 років, то в місті вона складає 1,8%. Що майже втричі нижче від середньообласного показника. Менше також хворіють і люди, які в групі ризику. Віком від 60-ти років, — зазначив заступник керівника Тернопільського обласного лабораторного центру, лікар-епідеміолог Володимир Паничев. 

Які ще рішення прийняли

Але тішитись наразі рано. Бо ситуація залишається напруженою, кажуть експерти. Тож члени штабу вирішили продовжити дотримання усіх санітарно-протиепідемічних вимог, передбачених чинним законодавством;

Йшлось також про організацію футбольних матчі. Детальніше про це читайте у матеріалі "У Тернополі буде футбол з уболівальниками. Скільки глядачів дозволили?"

А ви погоджуєтесь з рішеннями штабу? Пишіть відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана Баб'юк

    А в школах холодно бо опалення не будо а потім лічи простуду
  • СТУГНА П

    Ключове слово "ситуація далека від ідеалу" .Якщо ситуація далека від ідеалу, то для чого підливати масло у вогонь . Зараз діти вийдуть на навчання і знову почнеться чергова хвиля інфікування . Оцінювати треба ситуацію ,а ситуація є хренова оскільки ми не в червоній зоні лише тому ,що статистику применьшували ось і все . Думати треба головою ,а не сракою  . Тут лишилося 2 місяці до завершення навчання і спокійно можна було їх перебути на дистанційці з обовязковим зрізом знань кожної пятниці . Бажання треба мати ,щоб таке організувати . Кажіть прямо ,що в школах розпочинаються "жнива" і "дойка" для випускних класів .На мою думку це чисто лобістське рішення хтось за подаруночками  і конвертами скучив.
  • Стефанія Бай-Ружович

    Хіба ж це вже краща ситуація, як хворіє понад 100 людей   в Тернополі . Тим більше будуть свята, то ж треба на випередження робити все щоб не було знову збільшенння хворих .
  • Читач24

    Відкрийте правдиво всю ситуацію
    Не брешііть. Скільки смертей. Конкретно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up