Обдарованим учням мистецьких шкіл Тернополя щомісяця платитимуть стипендії

Обдарованим учням мистецьких шкіл Тернополя щомісяця платитимуть стипендії

Діти з художньої та музичних шкіл Тернополя отримуватимуть щомісячні стипендії у розмірі 600 гривень, як розповіли у міській раді.

Положення про призначення стипендій обдарованим учням Тернопільської музичної школи №1 імені Василя Барвінського, Тернопільської музичної школи №2 імені Михайла Вербицького та Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука затвердили 19 березня на засіданні виконавчого комітету. Про це повідомили у Тернопільській міській раді.

Стипендії у розмірі 600 гривень на місяць на одного стипендіата у 2024-2025 навчальному році призначатимуть обдарованим учням, відповідно до результатів їх досягнень у попередньому році в Міжнародних, Всеукраїнських фестивалях, конкурсах, а саме у галузях:

  • музики (вокал, володіння музичним інструментом);
  • образотворчого мистецтва.

Як йдеться на сайті міської ради, підставою для призначення Стипендії є відповідне клопотання директорів мистецьких шкіл, до якого потрібно додати інформацію про результати досягнень учнів у Міжнародних, Всеукраїнських фестивалях, конкурсах, олімпіадах тощо.

Відео дня

Стипендії призначатиме з 1 вересня 2024 року по 31 травня 2025 року і виплачуватиме централізована бухгалтерія закладів управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради, за рахунок коштів місцевого бюджету.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, які пільгові категорії дітей мають право безоплатно харчуватися у закладах облради.

 

Читайте також:

У шкільних їдальнях обіди стануть смачнішими: кухарі підвищують кваліфікацію

Майже 4 мільйони гривень виділили на реконструкцію і ремонти шкіл і садків Тернополя

50 гривень на обід. Чим годують у шкільних їдальнях – перевірили «20 хвилин»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up