Партнер рубрики Події

Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму

Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму

У селі Грабовець освятили дзвін у пам'ять про загиблого військового.

Родина загиблого захисника, воїна-героя Миколи Пителя у його пам'ять склала офіру і придбала церковний дзвін у храм села Грабовець, що на Тернопільщині. 14 квітня єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Володимир Фірман за участю настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці о. Михайла Піняги освятив дзвін.

Про це повідомили в Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ.

Назвали дзвін святим Миколаєм, на честь небесного покровителя воїна. 

Відео дня

Микола Питель – учасник бойових дій з 2014 року, захищав Донецький аеропорт. Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення – знову став до лав Збройних Сил України.

Отець Михайло розповідає, що "загинув воїн з нашого села Микола Питель 22 грудня 2022 року. І родина після його поховання мала намірення щось пожертвувати, залишити пам'ять про нього. І в нас є два місця, де колись були дзвони. Ми їх шукали, ці старі дзвони: біля церкви, в людей питалися, десь ці дзвони поділися під час Другої світової війни. Ті, що залишилися, то ще ми віднайшли, а цих не було. І я запропонував, якщо вони мають такі намірення, бажання, придбати церковний дзвін і назвати його на честь пам’яті їхнього батька, чоловіка Миколи. На дзвоні зображена ікона святого Миколая Чудотворця".

Цього дня усі молитовно згадували полеглого воїна Миколу і всіх, хто поклав своє життя, здоров'я і свободу на вівтар перемоги України.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у педагогічному університеті презентували книгу історика, громадсько-політичного діяча, загиблого військового Любомира Крупи, яка присвячена митрополиту Андрею Шептицькому. Монографію надрукували на основі кандидатської дисертації. Упродовж заходу викладачі, одногрупники, друзі і колеги Любомира ділилися спогадами про нього і враженнями від його наукової роботи.

 

Читайте також:

Захищаючи Україну, загинув Герой з Тернопільщини Микола Питель

На презентації книги Любомира Крупи одногрупники і викладачі поділилися спогадами про нього

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up