"Сінема сіті" позивається у суд до ТРЦ "Подоляни". Але самі на перше засідання не з'явились

"Сінема сіті" позивається у суд до ТРЦ "Подоляни". Але самі на перше засідання не з'явились
  • У єдиному в Тернополі кінотеатрі "Сінема Сіті" сеанси припинили із початку лютого. Ситуація виникла через суперечку щодо продовження оренди в ТРЦ "Подоляни".
  • Кінотеатр подав позов щодо свого права орендувати приміщення. Але процес, мабуть, буде довгим.

Із 6 лютого тернополяни на кіносеанси потрапити не можуть. 

Між торговим центром та кінотеатром виник спір з приводу реалізації права на продовження діяльності «Сінема Сіті Тернопіль». Цю суперечку вимушено розглядає Господарський суд Тернопільської області.

Перше судове засідання у справі за позовом компанії "Сінема Сіті" мало відбутись 17 лютого. Відповідачів у справі два: ТОВ "Теркурій-2" та акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України". 

Відео дня

У позовній заяві йдеться, що кінотеатр вимагає визнання преважного права на продовження оренди у торговому центрі на його умовах.

Проте  самі позивачі за перше підготовче засідання не з'явились. Тому його перенесли на початок березня.

- Позивач ТОВ "Сінема  Центр"надіслав клопотання про відкладення підготовчого засідання у справі, - зазначив суддя Ярослав Боровець.- Клопотання обгрунтовують тим, що усі юристи, представники та адвокати, з якими є договірні відносини, не зможуть прибути в Тернопіль. 

Представник ТОВ "Теркурій -2" у відповідь звернувся до суду із проханням розглянути справу в максимально-стислі терміни, оскільки те, що кінотеатр не діє, приносить збитки господарській діяльності товариства. 

"Тривалий час заклад не оновлювався"

Нагадаємо, раніше адміністрація ТРЦ "Подоляни" прокоментувала: "Кінотеатр тривалий час не оновлювався".

- Упродовж останніх двох років адміністрація ТРЦ «Подоляни» неодноразово намагалась домовитися з «Сінема сіті» про оновлення кінотеатру. Проте, заклад відмовився проводити будь-який ремонт та осучаснення кінотеатру, - йдеться у повідомленні.  Окрім того, адміністрація торгового центру повідомляє, що у інших містах вже є кінотеатри з технологією 4DX.

Тому не виключено, що на місці «Сінема Сіті» планують відкрити кінотеатр саме з такою технологією. 

- Необхідність оновлення продиктована запитами тернополян на якісне та повноцінне отримання послуг, - кажуть в "Подолянах". - Адміністрація ТРЦ неодноразово отримувала скарги і звернення відвідувачів стосовно якості обслуговування,  для людей це створює масу незручності. Враховуючи ці факти, ми вирішили не продовжувати договір оренди із ТОВ "Сінема Центр". 

У прес-службі «Сінема Сіті» інформацію про те, що вони відмовилися від ремонту, спростовують.

Чи буде інший кінотеатр

Тим часом у Тернополі розглядають можливість модернізації іншого кінотеатру, щоб тернополяни могли насолоджуватись новими кінострічками.

26 лютого виконком Тернопільської міської ради приймає рішення про передачу Палацу кіно" в Тернополі на баланс Тернопільської кінокомісії із балансу ПК "Березіль".

- Палац кіно - комунальний заклад, який потребує модернізації. Особливо це питання стало актуальним коли виникли проблеми із кінотеатром "Сінема сіті", - каже голова Тернопільської кінокомісії, заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра. - Основна проблема Палацу кіно у тому, що там немає технології ДСП для того, щоб кінотеатр надавав якісні послуги, його потрібно відновити.

За словами Леоніда Бицюри, тут планують оновити екран, звукову систему, глядацькі зали та запустити електронну систему купівлі квитків. 

- Ми зараз виготовляємо фільми, але їх немає де транслювати. Це насправді проблема, - каже пан Бицюра. - Поки триває судовий процес, ми підшуковуємо партнера для модернізації кінотеатру і плануємо це зробити в максимально стислі терміни.

Ймовірно, модернізацію розпочнуть вже до кінця березня.

Ми продовжуємо стежити за судовим процесом. Деталі читайте згодом. 

Опитування

Чи хочете ви що у "Подолянах" був кінотеатр "Cinema citi"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Дембровська

    Це з Тернопіль
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up