Скільки коштує купити паску до Великодня у місцевих магазинах та на ринку. Ми порівняли ціни

Скільки коштує купити паску до Великодня у місцевих магазинах та на ринку. Ми порівняли ціни

Журналісти "20 хвилин" обійшли найбільші супермаркети Тернополя і ринки та дізналися, які паски можна купити у Тернополі та у скільки обійдеться великодня випічка.

Багато тернополян печуть паску самі. Але для цього потрібно витратити чимало часу та сил. Простіше купити вже готову.

– Цього року купимо паску в магазині, хоча зазвичай випікали самі, – каже тернополянка Надія. – Тільки перехворіли на коронавірус, сил немає на те, щоб щось готувати. До церкви також піти не вдасться.

А ви купуєте паску чи печете самі? Напишіть у коментарях! 

Відео дня

Ми порівняли ціни на різну великодню випічку у супермаркетах та ринках.   

Є набори для приготування

У супермаркетах можна знайти спеціальні набори з сумішшю для приготування паски. В набір входить суха суміш, опара, родзинки, глазур тощо. Такі набори для приготування ми знайшли у супермаркеті NOVUS. Суміш для паски вагою 0,55 кг коштує 48,5 гривні. З цієї суміші можна зробити 5 пасок по 150 грамів. Принаймні, так заявлено на упаковці. Це дешевше, ніж купувати готовий виріб. Більший набір вагою 625 грамів коштує 75 гривень.

Також ми побачили набір для приготування сирної паски, вагою 165 грамів за 66 гривень. У нього ще і входить спеціальна пластикова форма. Однак для приготування ще чимало треба докупити – сир, сметану, яєчний жовток та вершкове масло. 

Для приготування домашньої паски вам також знадобляться спеціальні форми. Одноразові паперові коштують 3-6 гривень за штуку. Багаторазові металеві – 16-25 гривень.

Скільки коштує готова паска?

У супермаркетах вже продають паски різних розмірів. У супермаркеті «Сільпо» найдешевший «Кекс Кафтяр Пасхальний» вагою 100 грамів, коштує 18 гривень. 300 грамів – 35 грамів. 500 грамів – 53 гривні. Це найдешевші пропозиції.

Але можна купити і значно дорожчі кекси до Великодня. Пасхальний кекс «Панеттоне» прикрашений не звичайною цукровою присипкою, а горіхами та сухофруктами. Кекс вагою 170 грамів коштує 58 гривень, 450 грамів – 129 гривень, а найбільший, вагою 800 грамів, коштує 259 гривень:

Паска Biscotti коштує 60,5 грн за 0,27 кг:

Є і дитячі подарункові набори. Пасочка прикрашена фігурками звірят та запакована в яскраву коробку. Така коштує 80 гривень за 200 грамів.

Набір, в який входить ще пряник у вигляді курчати, коштує 100 гривень. Коробка здається більшою, але вага 180 грамів.

Є і імпортні кекси. Chef D`ltalia з родзинками та цукатами коштує 244 гривні за 900 грамів:

У супермаркеті NOVUS звичайна пасока вагою 100 грамів коштує 20 гривень. Вагою 200 грамів – 30 гривень, а 500 грамів – 55 гривень.

На окремих стелажах виставили італійські пироги. Вагою 400 грамів обійдеться в 219 гривень, 450 грамів – 249 гривень. Такі мають смак тірамісу, капучіно, тощо.

У «АТБ» пасхальні кекси від різних виробників. Кекс «Київхліб» вагою 200 грамів коштує 44,2 грн. Вагою 600 грамів, від цього ж виробника – 88,5 грн. Кекс від «КБКК» вагою 500 грамів коштує 92,4 грн.

Які ціни на ринку?

Ми також обійшли «Овочевий» та «Центральний» ринок. Там також є чималий вибір. Паски від різних виробників. Там можна знайти вироби з гарним оздобленням.

Паски, прикрашають курчатами, квітами, метеликами, вербою з глазурі. Такі паски коштують 30 гривень за маленьку, 55 – середня та 75 грн – велика. Вага  200 – 600 грамів.

Є паски прикрашені цукровою присипкою, квітами та написами.

– Маленька паска 160 грамів коштує 27 гривень, 300 грамів – 47 гривень, півкілограмова – 75 гривень, – розповів продавець. – Люди вже купують, наперед, щоб точно вистачило і в переддень свята не ходити за покупками.

Ціни на паски відрізняються залежно від оздоблення.

– Є пісна паска, вона не солодка, на смак як хліб, – розповіла одна з продавчинь. – Менша 35 гривень, більша – 40.

В середньому, велика паска вагою 500 грамів коштуватиме 50–80 гривень.

А ви купуєте паски чи готуєте самі? Як святкуватимете Великдень цього року? Пишіть у коментарях!

Читайте також Ми порахували, в скільки обійдеться тернополянам великодній кошик. Що сюди входить?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Борис Глушанок

    Вы знаете что вас тоже кто то ищет и ждет в этом мире?!! Попробуйте бесплатный telegram-bot поиск здесь https://t.me/airybay_bot. Знакомства с людьми со всех городов Украины и не только! Желаю тебе счастья и удачи! Верь - все хорошее только впереди!❤️💖💞👍

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up