Партнер рубрики Події

Скільки коштує вакцина проти грипу і де її можна придбати у Тернополі

Скільки коштує вакцина проти грипу і де її можна придбати у Тернополі
  • У декількох тернопільських аптеках вже можна придбати вакцини проти грипу. Коштує 250-300 гривень.
  • Лікарі закликають тернополян щепитися від грипу. Кажуть, що дешевше вакцинуватись зараз, ніж лікуватись під час епідемії.

Як зазначив  Генеральний директор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта, цьогоріч у нас будуть доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) і «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея) — обидві якісні та безпечні.

У Тернополі в аптеці “Матері і дитини”, що на проспекті Злуки, 45 можна придбати поки що лише один вид вакцини за 290 гривень, у аптеці “Доброго дня” у продажі 10 жовтня з’явилася корейська вакцина за 247 гривень.

У всіх інших аптеках міста вакцин у продажі ще немає. Але через декілька днів, як запевняють фармацевти, в аптеках вакцина має з’явитись у продажі в державно-комунальній аптеці №78, що на вулиці Руській, 23 та за замовленням її продаватимуть в мережі аптек “Борис”. У всіх інших аптеках міста вакцини не продаватимуть.

Відео дня

  - Вакцинуватись проти грипу можна лише за власний кошт, - розповідає завідувач відділу епіднагляду Тернопільського обласного лабораторного центру Марія Павельєва. - Нікого безкоштовно не щеплятимуть, бо щеплення проти грипу є не обов’язковим, але це єдиний дієвий засіб профілактики грипу.

Щеплення можна провести в будь-якому лікувальному закладі міста, попередньо узгодивши з головним лікарем.

Як тільки з’являється вакцина в продажі, бажано відразу вакцинуватися, каже пані Павельєва.

  - Зараз, восени найкращий період для щеплення. Та варто врахувати, що імунітет виробляється від двох тижнів до місяця, - каже лікар. - Тому потрібно вакцинуватися за кілька місяців до початку активного епідемічного сезону.

До слова, МОЗ України не закуповує вакцини від грипу за кошти платників податків, зазначають у відомстві. Вакцина може бути придбана за кошти підприємств або місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику - медпрацівників, вчителів, дітей до 5 років, вагітних, літніх людей, пацієнтів із хронічними захворюваннями. МОЗ України рекомендує місцевій владі та підприємствам забезпечити вакцинування громадян з групи ризику та співробітників підприємств. 

Кожен українець зможе придбати вакцину в аптеці за власний кошт і зробити відповідне щеплення у закладі охорони здоров’я. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:35 200 доларів і 500 гривень: житель Тернопільського району намагався підкупити працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up