Скільки ще «триматимуть оборону» люди на дорозі біля санаторію «Медобори»

Скільки ще «триматимуть оборону» люди на дорозі біля санаторію «Медобори»
  • Інформація про те, що евакуйованих людей з Китаю можуть розмістити у санаторії «Медобори», що на Теребовлянщині, поширилась 17 лютого. З того час жителі Микулинців, Конопківки та інших прилеглих сіл облаштували блокпост на шляху до санаторію.
  • 20-го лютого людям повідомили, що евакуйованих повезуть не в "Медобори", однак розходитися ніхто ще не збирається.
  • Скільки ще стоятимуть люди поки невідомо, адже незважаючи на офіційну інформацію, що евакуйованих доставлять на Полтавщину, селяни не довіряють нікому на слово.

 

Люди на блокпостах стоять уже четвертий день. Вони вийшли увечері 17 лютого. З того часу на блокпості з’явилися бетонні блоки, гори каміння, шини та викопані траншеї.

- Я тут вже третій день приходжу, - каже житель села Микулинці Михайло. – Стою заради дітей та онуків. Ми всі проти того, щоб до нас привезли евакуйованих.

Уночі з 19-го на 20-те лютого на блокопості було близько 50-ти людей. Також два блокпости організували на в’їзді в селище. Там цілодобово чергують люди.

Відео дня

Люди активно обговорюють всі новини та стежать за ситуацією, оскільки ніхто не знає, куди саме прибудуть евакуйовані. Також деякі протестувальники розповіли, що нібито 20 пацієнтів санаторію покинули заклад, через страх перебувати в одному закладі з евакуйованими. Ми перевірили цю інформацію. Директор закладу Василь Мартинюк розповів, що ніякої паніки у санаторії немає. Виписка проходить планово (хто закінчив курс), однак все ж були випадки, коли люди, які мали приїхати на лікування відмовились, через можливу евакуацію людей. Персонал також працює у штатному режимі. 

- Ми будемо тут до тих пір, доки точно не знатимемо, що людей дійсно привезли у відповідний заклад, де їм зможуть надавати допомогу, - каже жителька Конопківки. - У мене будинок біля санаторію. Там немає умов для розміщення людей.

Також люди кажуть, що вони в жодному разі не проти повернення людей в Україну.

- Вони такі ж люди як і ми, ми молимося за них і за їх сім’ї, але не можна так ризикувати тисячами людей, - кажуть люди. – Не дай Бог у когось виявлять хворобу. До того ж, лабораторія, де можуть проводити аналізи, - у Києві. Чому їх хотіли везти сюди – незрозуміло.

Також до людей приїхали депутати обласної ради, які підтримали протестувальників. Вони пояснили людям про ситуацію з евакуйованими, але закликали не розслаблятися та продовжити стояти до тих пір,  доки всі не переконаються, що евакуйованих у «Медобори» не повезуть.

Наразі люди не розходяться. Працює польова кухня. Люди приносять їжу та підвозять дрова, щоб грітися та готувати їжу. Люди не панікують, а після інформації про розміщення евакуйованих на Полтавщині всі почали заспокоюватися.

Журналісти «20 хвилин» продовжують стежити за ситуацією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (129)
  • Viktor Viktor

    так як на доброму вісілі біля тиждня
  • Dmytro Demydas

    Сором! Просто немає слів....
  • Аня

    Це ще гірша паніка ніж коли був свинський грип... Хто їх так насобачив?? Мдаа. Українці...
  • Віталік Черненко

    Є повід ще сутки другі побухати !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up