Сьогодні, 18 вересня, Тернопіль відвідає президент Володимир Зеленський. Чого чекати від його візиту?

Сьогодні, 18 вересня, Тернопіль відвідає президент Володимир Зеленський. Чого чекати від його візиту?
  • Президент України Володимир Зеленський таки приїде у Тернопіль в обід 18 вересня. Час перебування, за нашою інформацією, буде короткотривалим.

  • Що планує відвідати Гарант держави та чи буде нагода з ним поспілкуватися?

В обідню пору Володимир Зеленський уже має бути в Тернополі. Офіційної програми, що саме планує відвідати, не оприлюднили. За попередньою інформацією, президент побуває на водній арені "Тернопіль", яка може стати спортивною і туристичною візиткою краю. До того ж, він має відвідати Збараж.

Очевидно, це буде симбіоз ділової поїздки разом з піаром для команди "Слуги Народу". Чи, можливо, пересічні громадяни зможуть поспілкуватися з Гарантом та розповісти про проблеми, які їх турбують? Це питання наразі залишається відкритим.

Ставки на місцеві вибори?

Відомо лишень, що Володимир Зеленський останнім часом відвідує різні міста України та представляє там команди, які будуть брати участь у місцевих виборах. Адже для Зеленського та його партії "Слуга Народу" це вкрай важливо.

Відео дня

- Для успіху кожного регіону місцеві вибори не менш важливі, ніж вибори президента чи парламенту – заявив Володимир Зеленський на презентації Стратегії розвитку Львівщини вчора, 17 вересня.

Він також наголосив, що країна починається не з високих столичних кабінетів, а з громади, села, міста. І сьогодні для розвитку регіонів створені необхідні передумови: на місця передані значні повноваження та фінансування. Тож, очевидно, що Гарант робить великі ставки на місцеві вибори.

Зранку 18 вересня Президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Івано-Франківської області. Про це повідомили в пресслужбі Глави держави.

Це, до речі, буде другий офіційний візит Зеленського у Файне, відколи він став президентом. Минула зустріч із тернополянами, нагадаємо, відбулася 1 листопада. Тоді він взяв участь у робочій нараді з питань розвитку спиртової галузі та представив нового голову Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Як ми згодом писали, екс-голова ОДА мав приятельські стосунки з Володимиром Зеленським.

Перше і останнє ексклюзивне інтерв’ю з паном Сопелем, яке вдалося записати лише "20 хвилин" читайте тут: Перше та останнє ексклюзивне інтерв'ю на посаді голови Тернопільської ОДА. Звільнили Ігоря Сопеля

Враження ж від приїзду президента того разу лишилися неоднозначні. Як ми вже повідомляли на сайті "20 хвилин", перед входом у приміщення ОДА його зустрічали акцією критики розведення військ на Донбасі. Протестувальники скандували: "Ганьба" та "Ні капітуляції".

Про спирт, вчителів і дороги

Одне з ключових питань, яке обговорювали під час наради, - питання зупинки роботи підприємств Державного підприємства "УкрСпирт" на території області.  За словами тоді ще в.о. голови Тернопільської ОДА  Івана Крисака, на території області є 11 заводів, з них працює лише чотири.

На думку Крисака, проблеми розпочались три роки тому, коли підприємства об'єднали. 

На це президент відповів: "Я кажу, що ці заводи об'єднали для тог, щоб була тіньова історія. І зараз їх "кришує" кримінальна група, і кажуть мені, що на Тернопільщині всі знають цю кримінальну групу, і ще кажуть мені, що правоохоронні органи теж "кришують" все це". Іван Крисак у відповідь припустив, що ці групи працюють далеко за межами області. Проте конкретних людей назвати не наважився.  Окрім того, про проблему зі спиртовими заводами президент викликав доповідати керівників правоохоронних органів.

Після того візиту було чимало галасу про спирт. Працівники податкової міліції на Тернопільщині почали масово проводити заходи щодо виявлення фактів фіктивного банкрутства та доведення до банкрутства з порушенням кримінальних справ. Оперативні підрозділи Головного управління ДФС у Тернопільській області голосно заявляли про заходи, спрямовані на витіснення з обігу незаконно виготовленої підакцизної продукції та сировини для її виготовлення. Одним із видів покарань, встановлених законом за кримінальні та адміністративні правопорушення у вказаній сфері, є конфіскація підакцизних товарів на підставі рішення суду.

Також президент поцікавився станом доріг в області. А ще говорили про затримку зарплат вчителям.

Офіційна зустріч Зеленського була короткотривалою. У коридорі ОДА на нього чекали журналісти, громадські активісти та прості громадяни, які хотіли розповісти про свої проблеми та всипали Гаранта листами. Учасники АТО та добровольці запитували про розведення військ на Донбасі та цікавилися долею України. Запитували і про те, чиї Крим і Донбас. У відповідь Зеленський сказав: "Це – Україна. Скільки б не довелося чекати…"
 

Читайте також: Спиртові заводи та зарплати вчителям: про що говорив Володимир Зеленський у Тернополі

З яким присмаком буде зустріч із Зеленським цього разу? Після довготривалого карантину проблем у людей, однозначно, не поменшало. Про найцікавіше, що відбуватиметься у рамках візиту, повідомлятимемо на сайті "20 хвилин".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (114)
  • Рома Козирь

    Країна починається з високих владних кабінетів а не з міста чи села
  • Оксана Проць

    Порошенко самий брехливий президент України!Грошолюбива падлюка + алкоголік.Загугліть " як помер Михайло Вальцман (рідний(старший)брат ПоROSHENка)" і ви зрозумієте,яку бидлоту свого часу обрали президентом.

    Никанор Иванович reply Оксана Проць

    мы и так знаем - буба( он же оманский).
    все реформы - это только бубачка.
    до него нам было плохо.
    очень плохо.
    была эпоха бидности та брэхни.
    мы кушали по пол-пельменя, нас грабили бырыхи, нам запрещали смотреть сватов и квартал.
    но пришел бубачка (или прискакал  - тут уж кому как нравится)
    и воссияло солнце! - бубачка все реформировал.
    нам стало хорошо.
    бубачка забрал у нас позорные пол-пельменя (теперь вообще ни хера нет).
    бубачка закончил эпоху бидности (началась нищета) та брэхни (бубачка говорит только правду - и мы верим каждому его слову).

    Петро Грач reply Никанор Иванович

    Бля,яке ж ти дурнувате ))

    Ростислав Гарасимчук reply Петро Грач

    Ростислав Гарасимчук reply Оксана Проць

  • Саша Жмурик

    Пороховиродки в коментарях повилазили!

    Ростислав Гарасимчук reply Саша Жмурик

    Саша Жмурик reply Ростислав Гарасимчук

    БИДЛО - це ти !

    Ростислав Гарасимчук reply Саша Жмурик

  • Ігор Даш

    Підарас!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up