Партнер рубрики Події

Справою скандальних котелень таки займуться правоохоронці

Справою скандальних котелень таки займуться правоохоронці

Кримінальне провадження та черговий припис від Держекоінспекції тепломережам – такий наразі результат боротьби противників будівництва котелень на торфі та їхніх звернень в контролюючі інстанції.

читайте: Скандальні «альтернативні» котельні ще не можуть працювати – нема дозволу
У Тернополі будують «торф’яні» котельні попри обіцянки цього не робити

Достукатись у мирний спосіб до влади та донести, що ці котельні можуть бути небезпечними для міста, активістам не вдається. Попри обіцянки міського голови та згоду адміністрації тепломереж не будувати котельні до повного вивчення ситуації, роботи на котельнях тривають. 

Від початку скандалу активісти неодноразово звертались у поліцію та повідомляли про вчинення посадовими особами КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», проектантом - ТОВ «Промгазтехнологія» кримінальних правопорушень. Зокрема - при оформленні та підготовці проектної документації реконструкції котельні на Київській, 3с. Втім, у поліції підстав для відкриття кримінального провадження не знаходили. Активісти звернулись до суду.


- 10 травня суд задовольнив нашу скаргу на бездіяльність органів досудового розслідування, - каже активістка Юлія Мамчак.  – І зобов’язав поліцію таки внести відомості  в ЄРДР. Сподіваємось, тепер правоохоронці займуться розслідуванням. Доказів про порушення у справі торф’яних котелень не бракує. 

Відео дня


Іншою малою перемогою активісти вважають припис Держекоінспекції про заборону експлуатації котелень на торфі та реалізацію проектів до отримання позитивних висновків державної екологічної експертизи. Припис стосується усіх семи котелень на вулицях Київській, Франка, Купчинського, Лемківській, Л.Українки, Живова та бульварі Просвіти.


- Ми їм дали припис – отримати позитивні висновки державної екологічної експертизи проектної документації по тих семи котельнях, - розповідає очільник Держекоінспекції в області Едуард Ференц. – Надіслані нам якісь «експертні оцінки» ми не вважаємо висновками екологічної експертизи і відіслали їх.


5 травня інспектори Держеконіспекції перевірили виконання припису. Тепломережі його не виконали. 

- Ці експертні висновки ми не визнали висновками екологічної експертизи, за що відповідальну особу притягнуто до адмінвідповідальності і видано припис КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» про заборону здійснення будь-якої  діяльності без позитивних висновків державної екологічної експертизи, - додає пан Ференц. – Це означає, що реалізувати проекти і здійснювати викиди на торф’яній крихті ці котельні не мають права, доки не отримають цього позитивного висновку і дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up