Степан Барна хоче, щоб заробітчани добиралися до Італії літаками, а не бусами

Степан Барна хоче, щоб заробітчани добиралися до Італії літаками, а не бусами

Про співпрацю з польським аеропортом  "Жешув-Ясьонка" керівництво області говорило під час зустрічі з польською делегацією 24 березня. 

- Позиція однакова у всіх - аеропорт має працювати, - зазначив голова Тернопільської обладміністрації Степан Барна. - І ми готові розглянути та зробити все те, що нам запропонують польські колеги. Наступне: щонайменше сто тисяч жителів Тернопільщини зараз перебувають на заробітках. Більшість людей зараз за кордон їдуть бусами.

Якщо відпрацювати формат співпраці між аеропортами Тернополя та Жешува, то, як вважає Степан Барна, вдасться перетягнути частину пасажиропотоку від Хмельницького, Чернівців, Рівного, Луцька, Івано-Франківщини та частково Львова. 

- Відстань від Тернополя до цих областей в межах 120-150 кілометрів, - продовжує голова обладміністрації. - І найважливіше, що нам потрібно - це те, щоб люди могли вилетіти з Тернополя, прилетіти в "Жешув-Ясьонку" , а звідти вони уже зможуть летіти туди, куди їм потрібно. Адже там є рейси у Іспанію, Італію, Англію, Німеччину - всюди, де працюють наші люди. 

Відео дня

Previous Next

А якщо вийти на формат бюджетних авіаліній - Lowcost, то це суттєво здешевить авіаперельоти для людей. 

- Ми проговорювали цей момент - людина, яка їде з Тернополя бусом, наприклад, в Іспанію платить приблизно 180-200 євро і їде дві доби, - пояснює Степан Барна. - А лоукостом можна перелетіти за 30 євро. Різниця відчутна. Ми маємо перевагу в тому, що витісняємо львівський аеропорт, а польська сторона виграє в тому, що вони отримують пасажиропотік. 

Представники польської делегації зазначили, що готові до співпраці.

- Ми ведемо переговори щодо лоукостів і також стараємося запустити нові лінії, щодо тих напрямків, про які говорить пан Барна, - каже голова Ради директорів міжнародного аеропорту "Жешув-Ясьонка" Міхал Табіш. - Аргумент щодо пасажирів з інших областей нас приваблює. Україна і надалі  залишається новим ринком для перевізників-лоукостерів. 

Під час зустрічі полякам показали відео-ролик проекту майбутнього відбудованого аеропорту у Тернополі. А потім польську делегацію повезли на тернопільське летовище, щоб вони побачили у все на власні очі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Супер ідея , не потрібно буде по шість годин на митниці стояти, нехай бариги між собою за чергу воюють...
  • Пустило

    Най би робили,шоби італійці їздили до нас нашим цьоткам і вуйкам дупи мити,бо ми є центр європи,нє?
  • Люся Інокентіївна

    Певно владі вигідніше заробляти на тому, що наші виїжджають звідси. Он, замість бусів вже лікати запускатимуть
  • kit

    Ооооо,  як за заробітчан переживають. А зробити так, щоб заробітчанам не прийшлось більше їздити до Італії  та інших країн слабо? Тут  потрібно дати людям роботу, гідну оплату та умови праці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up