Партнер рубрики Події

Строковики поки “косять” від армії. Лише третина з'явилась у військкомати

Строковики поки “косять” від армії. Лише третина з'явилась у військкомати
Лише третина чоловіків Тернопільщини, які мають пройти службу в армії, з'явилися у військкомати для проходження медичних оглядів, повідомляють в обласному військкоматі.

- Насправді є декілька причин, чому наші чоловіки ухиляються від проходження строкової служби, - розповідає начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник обласного військового комісара Олег Денисюк. - Зараз активно пропагують інформацію про службу на контрактній основі. А хтось до цих пір боїться, що замість служби в армії потрапить в АТО.

Однак комісари наголошують: строковиків взагалі не залучатимуть ні до яких бойових дій, в зоні АТО в тому числі.

 - Тож нехай не дивуються громадяни, якщо побачать у себе біля будинку чи на подвір'ї дільничого інспектора мілії або представника міліції, який буде здійснювати примусовий привід громадян, - продовжує пан Денисюк. - Адже Конституція чітко зобов'язує до захисту Батьківщини всіх чоловіків призивноговіку. Крім того, прийти до військкоматів вони мають протягом 10 днів після початку призову.

Відео дня

Що ж до побоювань про те, що строковиків млужть відправити в зону АТО, то комісари ще раз це заперечують.

- Указом Президента гарантовано, що до участі в бойових діях призовники залучатися не можуть. - запевняє військовий комісар області Володимир Катинський. - Чоловіки проходитимуть строкову службу виключно у військових частинах.

Також комісари нагадують, що 18-19-річним повістки приходять лише для уточнення обліку, а до військових частин відправлять лише тих, кому на момент відправки виповниться 20 років. 

Загалом призвати з Тернопільської області мають 300 чоловіків. Вони проходитимуть службу здебільшого у військових частинах Західної України. Однак деякі потраплять у Харківську та Миколаївську область. Перші призовники поїдуть у військові частини вже 3 листопада. Тоді планують відправити близько 40 хлопців.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up