Партнер рубрики Події

Створили 3D-візуалізацію частини Троїцького замкового костелу в Бережанах

Створили 3D-візуалізацію частини Троїцького замкового костелу в Бережанах

У Бережанах в рамках проєкту «PFISTER ART: Бережанська спадщина» створили 3D-ролик, де можна побачити, як у минулому виглядала частина Троїцького замкового костелу.

3D-візуалізацію західної частини Троїцького замкового костелу днями показали в Державному історико-архітектурному заповіднику у місті Бережани. 

3D-візуалізація втілена у форматі короткометражного ролика в рамках проєкту «PFISTER ART: Бережанська спадщина» за підтримки Українського культурного фонду.

Ролик дає можливість уявити роботу скульптора минулого Іоана Пфістера, який найбільше долучився до оздоблення Бережанського замку та його головної окраси Троїцького замкового костелу.

Відео дня

— Іоан Пфістер один із найвидатніших та найталановитіших скульпторів кінця XVI – першої половини XVII ст., якому цього року виповнюється 450 років з дня народження. Цей митець найбільше долучився до оздоблення Бережанського замку та його головної окраси Троїцького замкового костелу, — йдеться у повідомленні.

У заповіднику зазначають, що сьогодні стан цієї пам’ятки архітектури не дає можливості відвідувачам в повній мірі уявити велич та красу мистецького оздоблення Іоана Пфістера, оскільки внутрішнє убранство храму знищено в радянський період. Реставрацію пам’ятки архітектури неможливо виконати у короткі терміни.

Довідка
Замковий костел Святої Трійці розміщений на території замку міста Бережан Теронпільської області. Споруджений як родинна усипальня роду Сенявських, котрі володіли замком і містом. Внесений до Реєстру пам'яток України національного значення як Троїцький замковий костел-усипальниця з охоронним номером 641/2 (ID 61-204-0005).

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про найстаріші костели Тернопільщини, розташовані на відстані в межах 50 км від обласного центру.

 

Читайте також:

ТОП-5 найстаріших костелів області в межах 50 кілометрів від Тернополя

У Бережанському замку створили новий артпростір

Бережанський замок реставрували з порушеннями

Велика реставрація чи пародія? Чому не відновлюють замки, які вже розсипаються(РОЗСЛІДУВАННЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up