Партнер рубрики Події

Бережанський замок реставрували з порушеннями

Бережанський замок реставрували з порушеннями
Порушення фінансової дисципліни на суму 94,31 тис. грн виявили під час перевірки робіт із відновлення старовинної фортеці Синявських у Бережанах

Після перевірки КРУ у державному історико-архітектурному заповіднику (ДІАЗ) встановили, що підрядник ТОВ “Успіх” завищував розцінки на виконання робіт від чого державний бюджет втратив 63,51 тис. грн. Гроші повернули під час ревізії, а лишки будівельного каменю на суму 30,8 тис. грн задокументували, оскільки у бухгалтерському обліку його просто не існувало, розповідає головний інспектор-контролер обласного КРУ Василь Дяків

—Тобто це означає, що камінь перебуває зараз на балансі ДІАЗу і надалі ніхто не зможе приписати, що його купили і потрібно відшкодувати гроші, — каже пан Дяків.

До речі, у КРУ зазначають, що порушення під час реставрації замку здійснили не зумисне. За словами директора ДІАЗу Василя Бушти, реставратори просто переплутали розцінки із виконання робіт.

Відео дня
>— Проектний інститут за відновлення північно-західної частини фортеці заклав реставраційну розцінку, а потрібно — розцінку капітального ремонту, — говорить він.

Наразі керівництву заповідника вказали, щоб подібних порушень надалі не допускали, а інженера-будівельника, який мав попередити порушення, оштрафіували на 136 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    А не треба було знімати з посади директора заповідника Тихого, людину яка його і створила. Натомість, коли пішли гроші, то поставили свого "будівельника" - ось і маєте корупцію. Тихий люлдина, яка жила і живе замком, а хлопці, які зараз там керують "прийшли зібвати державні гроші"
  • Anonymous

    а на Збаразький як? Так само
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги. Відео (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину 08:32 Підвищать тариф на 30%: Кабмін говорить про зростання ціни на світло 08:01 Світла пам'ять: Тернопільщина втратила двох героїв Віктора Войчишина та Руслана Жаловського photo_camera 22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up