Партнер рубрики Події

Суд над Овчаруком: понята заявила, що підписала незаповнений бланк патрульних

Суд над Овчаруком: понята заявила, що підписала незаповнений бланк патрульних
Понята пані Іванна на попереднє судове засідання не з'явилась. А на цьому заявила, що не чула, як патрульні пропонували Овчаруку пройти "Драгер"
  • Третє судове засідання у справі Віктора Овчарука відбулось міськрайонному суді 21 листопада. 
  • На ньому заслухали свідчення понятої, яка не з'явилась на попереднє засідання. 

Нагадаємо, вночі 12 жовтня патрульні зупинили на вул. Малишка у Тернополі іномарку. За кермом, виявилося, був голова облради Віктор Овчарук. Від нього, зазначено в протоколі, патрульні чули запах алкоголю, хода була нечіткою, руки тремтіли. Від проходження алкотесту «Драгер» посадовець відмовився. Тому на нього склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП – за відмову. Нашим журналістам Віктор Овчарук тоді пояснив тоді, що пив валеріану, адже почувався дуже погано. У нього гіпертонічний криз і від ночі він був у лікарні.

Адвокат пана Овчарука Костянтин Василишин оскаржує протокол. Зокрема, мотивуючи це численними, на його думку, порушеннями з боку поліцейських під час складання самого протоколу. Тим, що Віктор Овчарук нібито не відмовлявся від проходження медогляду на вміст алкоголю у крові в медзакладі. Та що свідки підписали протокол, не бувши присутніми в той момент, як його оформляли.

На друге судове засідання, яке відбулось 9 листопада, пан Овчарук не з'явився. Не було і однієї з понятих, тому засідання перенесли на 21 листопада.

Відео дня

Поняту звати Іванна. На третьому судовому засідання жінка повідомила, що її в той вечір зупинили патрульні та попросили бути понятою. 

- Сказали, що є водій в стані алкогольного сп'яніння, - каже жінка. - Я побачила, що якийсь чоловік просто стоїть біля авто. З ним ніхто при мені не спілкувався. Я сказала, що поспішаю, мене патрульні запросили в поліцейське авто. За мною під'їхав ще якийсь водій. Ми сіли в авто, патрульні щось там писали, я підписала і поїхала. 

Адвокат Віктора Овчарука запитав у жінки, якщо вона не була свідком того, як патрульні спілкувались з його підзахисним, тоді чому вона посвідчила у своїх пояснення факт відмови Овчарука від проходження огляду на стан сп'яніння. Та зачитав пояснення, під якими підписалась жінка.

На що пані Іванна відповіла, що не писала цих пояснень, їх їй ніхто не зачитував, а підписала вона порожній бланк патрульних. І поїхала з місця події. Детальніше на відео. 

Заслухавши поняту, суддя зачитала лист, який надіслав начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. У ньому йдеться про те, що патрульні неодноразово пропонували Віктору Овчаруку пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння на "Драгері" та медогляд і медичному закладі, але чоловік відмовлявся. Це та факти того, що пан Овчарук перебував у стані алкогольного сп'яніння зафіксовано на відеозаписі. 

Адвокат пана Овчарука зазначив, що такий лист не може бути доказом у справі про адміністративне порушення і вважає, що направлення такого листа є некоректним. Попросив цей доказ визнати недопустим та оцінити критичним. 

Після цього суддя озвучила, що суд йде у нарадчу кімнату, а рішення буде вранці 22 листопада. Його ми опублікуємо на сайті "20 хвилин". Стежте за оновленнями стрічки новин. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Саша

  • qlbyf[th

    Куплена сучка, вийде з зали суду, і буде казати, яка в нас погана влада.
  • Василь

    ЗАРАЗ Є УСНА ВКАЗІВКА НЕ ЗУПИНЯТИ АВТОМОБІЛІ, ЯКІ НАЛЕЖАТЬ ОВЧАРУКУ ВІКТОРУ ВІКТОРОВИЧУ !!!! НЕ ЗВАЖАЮЧИ НА ПОРУШЕННЯ ПДР!!

    Саша reply Василь

    Ніхто не хоче трогати того алкоголіка :)
  • Василь

    була б це проста людина давно права б забрати та виписали штраф, а тут починаючи з 2016 року, ловлять ловлять, але зловити не можуть,  що казав Овчарук
    1) то був водій а не я
    2) мене замовили
    3) приніс на другий день довідку
    4) тепер каже, що випив валеріанки і знову приніс довідку
    що він придумає на наступний раз, а наступний раз буде лише в тому випадку, якщо постраждають люди, поліції дали вказівку більше не зупиняти автомобілі, які належать голові обласної ради Овчаруку В.В.

    тойво reply Василь

    в цій країні НІЧОГО не помінялось.Можна було не скакати 5р назад..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up