Партнер рубрики Події

Суд про відсторонення від посади Михайла Головка перенесли — голова облради на лікарняному

Суд про відсторонення від посади Михайла Головка перенесли — голова облради на лікарняному
  • Засідання Вищого антикорупційного суду довелось відкласти.
  • Напередодні голова Тернопільської облради потрапив до лікарні.
  • Детальніше читайте у матеріалі.

Голова Тернопільської облради Михайло Головко ліг у лікарню перед судом про відсторонення від посади. Про це пишуть журналісти аналітичного порталу «Слово і діло», які отримали інформацію від співрозмовників в органах правопорядку.

Засідання мало відбутися сьогодні, 7 липня, інформує «Слово і діло». Однак, сторона захисту клопотала про відкладення суду у зв'язку з потраплянням Головка на стаціонарне лікування до одного з комунальних закладів охорони здоров'я Тернополя. Суд відклав засідання на 13 липня.

До слова, на офіційних платформах НАБУ, ВАКС та САП даних про перенесення судового засідання, де мали би розглядати клопотання про відсторонення голови облради від посади, наразі немає.

Відео дня

– Станом на сьогодні, тобто на 7 липня, на робочому місці Михайло Головко не перебуває. Нам відомо, що він звернувся у заклад охорони здоров’я Тернополя за медичною допомогою. Це та інформація, якою ми володіємо на даний момент. Що саме з ним – не знаємо, з понеділка знатимемо більше, – розповів журналістці «20 хвилин» в.о. пресслужби Тернопільської обласної ради Андріан Зендран.

Нагадаємо, 6 липня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради, якого спільно з двома заступниками голови Тернопільської ОВА викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Також «20 хвилин» раніше писали, що 6 липня в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду оскаржували запобіжний захід голові Тернопільської облради та двом заступникам Тернопільської ОВА, яких підозрюють у справі про хабар. Відомо, що прокурор, зважаючи на тяжкість злочину, наполягав на застосуванні більш суворого запобіжного заходу фігурантам. Зокрема, мова йде про тримання під вартою з альтернативою внесення застави. А саме тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради.

Проте, за інформацією журналістки «Суспільного», яка перебувала у залі суду, адвокати Михайла Головка та сам голова Тернопільської облради попросили відкласти розгляд апеляційних скарг. Вони назвали причину.

— Олександр Тананакін, Глоба, Бовкун кажуть, що не бачили примірника апеляційної скарги. 5 липня Глоба був в НАБУ з Михайлом Головком. За станом на 21 годину 5 липня їх не повідомили про подану апеляційну скаргу. Адвокати та голова Тернопільської облради не заперечуватимуть, якщо розгляд перенесуть на 10 липня, — пишуть журналісти «Суспільного».

Колегія суддів ухвалила клопотання сторони захисту задовольнити. Засідання перенесли на середу, 12 липня.

 

Читайте також:

У суді оскаржують заставу для голови Тернопільської облради та двох заступників голови ОВА (ОНОВЛЕНО)

Антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід Дем’янчуку – першому заступнику голови ОВА

Суд залишив без змін запобіжний захід Ігорю Гайдуку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (113)
  • Надія Копина

    МУШУ спитати всіх політично-релігійних аферистів і СБУ --ну то ХТО ходив і ходить в церкви МП на території держави УКРАЇНИ з 2014року ...часом не ті що чекають на руський мир і путина з приватними військами ВАГНЕРА із клану євреїв Пригожина ..які проводять військову спец операцію по відстрілу Українців в державі Україні ...а..в тилу в Україні в час коли ВІДСТРІЛЮЮТЬ з 2014року УКРАЇНСЬКИХ ДОБРОВОЛЬЦІВ І НАЦІОНАЛІСТІВ В ТИЛУ ДІЄ ФСБ та політично-релігійний сепаратизм і це 10році не оголошеної війни ВІЙНИ ..ТО ЦЕ ЯК ? НА КОГО І ХТО МОЛИТЬСЯ І ЧЕКАЄ ?УКРАЇНЦІ ВИ ДЕ https://www.facebook.com/watch?v=797401322100023 ? СКІЛЬКИ ЩЕ МАЄ БУТИ ВБИТО УКРАЇНЦІВ ЩОБ РОЗПОЧАЛИСЯ ДІЇ І ЄДНІСТЬ ?питаю А ДЕ ТУТ ВСЕВИШНІЙ ГОСПОДЬ ..???? https://www.facebook.com/foroskiev/videos/248408407872688

  • Надія Копина

    ДЕСЯТИЙ рік --беня коломойський і вся його єврейська орда із кланів хабад +сороса казали --з 2014р. --КРИЧАЛИ що в державі Україні ---громадянська війна або військовий конфлікт ОТОЖ--- по перше війна Росією НЕ Є ОГОЛОШЕНА по друге з 2014року є рішення Росії Про проведення на території держави України військової спецоперації приватними військами ПВК ВАГНЕР із кланів євреїв Пригожина https://www.facebook.com/reel/1227485721463286 ....по третє ви в особі ГКЦ КАЖЕТЕ НЕ ПРАВДУ БО ВСІ ДІЇ ТОБТО КЛАСИЧНА ДОГОВІРНА НЕ ОГОЛОШЕНА ВІЙНА ІДЕ З 2014року ..10 рік ВІДСТРІЛЮЮТЬ УКРАЇНЦІВ В ДЕРЖАВІ УКРАЇНІ ..ЗА БЛАГОСЛОВЕННЯМ КИРИЛА із МПЦ ...а євреї хочуть НОВИЙ ІРУСАЛИМ https://www.facebook.com/100004656287817/videos/643945744019795/ ..А ДЕ УКРАЇНА ?

  • Світлана Гуцуляк

    Всі зразу хворіють.
  • Vitaliy Cherepanskyy

    стара схема…

keyboard_arrow_up