Сюрприз від Максимка Лихолата, або Чому хлопчик примусив плакати дорослих

Сюрприз від Максимка Лихолата, або Чому хлопчик примусив плакати дорослих
  • Наразі вирішується питання щодо опіки над малюком. Про смерть батька хлопцеві досі не сказали.
  • Слідство у справі вибуху в квартирі на Пушкіна триває. Наразі проводять експертизи. Проте, скоріш за все, ніхто не відповідатиме за смерть чоловіка і каліцтво хлопчика.

- Сюрприз! – почулось з-за вхідних дверей. Дружина волонтера Богдана Кіндія пішла відчиняти. На порозі – Максимко Лихолат і його бабуся. У малого на обличчі посмішка – від вуха до вуха.

– Я знаю, що ми домовлялись зустрітись десь з понеділка. Але давайте подумаємо, що сьогодні вже понеділок. Я дуже сильно хотів вас побачити, - сказав хлопчик. 

Відео дня

І в Богдана, і в його дружини Вероніки – сльози на очах. Дорослі ледь опанували себе. Саме вони опікувались малюком, доки той був в реанімації. Допомагали мити-переодягти, готували смаколики і годували буквально з ложечки.

Торт, ремонт і нова дитяча

Переймались долею малого і тоді, коли він був у Львівському шпиталі та переніс кілька операцій з пересадки шкіри. Нещодано малюк повернувся до Тернополя. Тут його зустріли з кульками, тортом і подарунками волонтер Тетяна Титович та її помічники – небайдужі тернополяни. Вони й подарували малому новий ремонт у фактично зруйнованій від вибуху квартирі. І облаштовану руками волонетрів новеньку дитячу.

- Ті емоції, коли малюк прийшов до нас в гості – словами не передати, - ледь промовив Богдан Кіндій у розмові з журналістом. – Він надзвичайно мудра, щира і цікава дитина. І вже нам, як рідний син.

Саме Богдан допомагає наразі родині утрясати юридичні тонкощі щодо опіки над малюком. Скоріш за все, після смерті батька опікуном стане бабуся – татова мама. Проте, каже волонтер, і друга бабуся нібито претендує бути опікуном малюка. Хоча їй доведеться опікуватись своєю донькою, яка має психічні розлади. Саме вона, за версією очевидців і слідства, відкрила газ, через що у квартирі на Пушкіна, 1 вибухнуло. Саме через опіки, отримані внаслідок вибуху, помер її чоловік Роман. А 7-річний син Максимчик був на волосину від смерті. Жінка, за нашою інформацією, наразі перебуває в психоневрологічній лікарні і випишуть її приблизно через місяць.   

Це надзвичайна дитина

- Про смерть батька Максимкові досі не сказали, - розповів Богдан Кіндій. – Лікарі кажуть, що спочатку мають загоїтись фізичні рани. Але мені здається, він здогадується. Повір, це надзвичайна дитина. На його долю випали такі випробування, що не кожному дорослому під силу. А з нього позитив аж бурлить. Він дивовижний! Хочу вірити, що в нього все буде добре. Бо за нього молились і допомагали така сила-силенна людей!

У Максимка попереду ще довгий курс реабілітації. 24 вересня він знову поїде до Львова на консультацію до лікарів. Там йому також поставлять гелеві пластини, аби рівномірно відновлювались м’язи. Потім – до Микулинців на реабілітацію.

Між тим Максимко за допомогою вчителя, який приходитиме до нього додому двічі на тиждень, спробує бодай трохи наздогнати шкільну програму, бо саме зараз офіційно навчається у другому класі.

Потім – ще не одна пластична операція. Львівські медики спробують зв’язатись з бостонськими пластичними хірургами, які раз на рік оперують в Україні. Аби саме вони заопікувались подальшим здоров’ям малого.

Кримінальну справу закриють

Наразі слідство у справі триває. Її внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років. Але навряд чи хтось у цьому випадку сяде до в’язниці за смерть чоловіка і каліцтво хлопчика.  

- Наразі слідчі очікують результатів останньої експертизи – пожежо-технічної, яка є найтривалішою, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції Сергій Крета. – Слідство щодо «підпалу» триває. Жінка перебуває на лікуванні. Проте визнана психічно хворою. І, скоріш за все, після завершення слідства кримінальне провадження закриють у зв’язку з неосудністю підозрюваної через хворобу.  

Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику на лікування можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок  5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Зі всіма питаннями щодо стану Максимка чи будь-якої допомоги хлопчику телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12 і Тетяні Титович: 068 24 66 551.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up