Партнер рубрики Події

Тарифи на тепло і гарячу воду: чи будуть більше платити тернополяни

Тарифи на тепло і гарячу воду: чи будуть більше платити тернополяни

Тарифи на тепло у Тернопільській громаді для населення у найближчий опалювальний сезон не зміняться. А у бюджетних та інших установ тариф зміниться.

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію». Відповідно до даного рішення, з метою збереження тарифу на теплову енергію та постачання гарячої води для населення у найближчий опалювальний період буде застосовуватися тариф з понижуючим коефіцієнтом.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Для мешканців це означає, що ціна за опалення залишиться на рівні минулорічної, хоча вона на 36% нижча економічно обґрунтованої. Різницю в тарифах буде покрито за рахунок коштів міського бюджету.

Відео дня

Для потреб інших категорій споживачів, зокрема бюджетних та інших установ тощо тариф зміниться.

У міській раді зазначили, що заборгованість держави по відшкодуванню у різницях за тарифи перед ТМТКЕ становить понад 215 мільйонів гривень (станом на 01.07.2023 року).

Нагадаємо, що 5 вересня «Тернопільміськтеплокомуненерго» оприлюднило інформацію про намір змінити шляхом повного перегляду тарифи на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

У проєкті рішення йшлося, що «В залежності від способу транспортування (з допомогою ЦТП/без ЦТП) та постачання (з допомогою ІТП/без ІТП) теплової енергії рівень зміни економічно обгрунтованих тарифів на послуги становить:

для населення:

-двоставковий тариф на послугу з постачання теплової енергії – умовно-змінна частина: «+5,3%»; умовно-постійна частина: «+25,7%» - «+29,5%»;

-одноставковий тариф на послугу з постачання гарячої води: «+23,3%» - «+28,0%»;

для бюджетних установ:

- двоставковий тариф на послугу з постачання теплової енергії – умовно-змінна частина: «+16,1%»; умовно-постійна частина: «+17,5%» - «+18,9%»;

- одноставковий тариф на послугу з постачання гарячої води: «+47,0%» - «+47,5%»;

для інших споживачів:

- двоставковий тариф на послугу з постачання теплової енергії – умовно-змінна частина: «+6,5%»; умовно-постійна частина: «+18,0%» - «+19,6%»;

- одноставковий тариф на послугу з постачання гарячої води: «+39,0%».

 

Читайте також:

Котельням у Тернополі передали сім генераторів і куплять два котли

Для військових з бюджету Тернополя додатково спрямують понад 15,7 млн гривень

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up