Партнер рубрики Події

Тариф на воду у липні не зросте: комісія у справах комунальних послуг скасувала рішення

Тариф на воду у липні не зросте: комісія у справах комунальних послуг скасувала рішення
  • НКРЕКП скасувала своє рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
  • Згідно з ним, тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали би зрости в середньому на 32%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомили на офіційній сторінці НКРЕКП 3 липня.

Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Зокрема, Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський зазначив: «Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язку з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюднений в проєкті рішення».

Відео дня

Нагадаємо, рішення скасувати підвищення виникло після критики НКРЕКП.

– З'явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М'яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення, –  зазначив Президент України Володимир Зеленський у зверненні 1 липня.

Прем'єр Денис Шмигаль також назвав рішення неприйнятним і не погодженим із урядом.

– Дав доручення міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень, –  написав Шмигаль і додав, що під час війни треба «діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах як енергетика та тарифоутворення».

Проти рішення виступив і міністр енергетики Герман Галущенко. «Рішення НКРЕКП про підняття тарифу на водопостачання для населення є необґрунтованим та не відповідає умовам воєнного часу», –  заявив міністр і зазначив, що НКРЕКП не обговорювала це з Міненерго та іншими представниками уряду.

Галущенко додав, що це не перше рішення, яке НКРЕКП ухвалила без належного обговорення. Як приклад міністр навів ситуацію щодо перегляду граничних цін на ринку електроенергії.

Після цих заяв НКРЕКП скликала засідання, на якому скасувала своє рішення.

 

Читайте також: 

На Валовій встановили нову декоративну підсвітку: як виглядає? (ФОТО ДНЯ)

Бракує сітки, вирваний засув та потріскані лавки: як виглядає понівечений спортмайданчик на Бережанській

Тернополяни можуть подати документи на ремонт внутрішньобудинкових мереж: як це зробити?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Lesia Rakocha

    Скасували, тому що заступник міністра енергетики України Фаріда Сафарова щодо ЗАГАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УРЯДУ щодо соціальних питань і щодо ТАРИФНОЇ ПОЛІТИКИ сказав: " Вона передбачає відсутність БУДЬ-ЯКИХ тарифних змін на період воєнного стану, допоки йде війна в Україні".
    “Ми вбачаємо, що немає доцільності переглядати БУДЬ-ЯКІ ТАРИФИ, ДОПОКИ ЙДЕ ВІЙНА, оскільки від рівня тарифів залежить рівень життя населення, і створювати додаткові фінансові тягарі не є предметом послідовної соціальної політики, яку обрав для себе уряд”, — сказав заступник міністра. Дуже приємно чути і усвідомлювати, що соціальна політика, яку обрав для себе уряд, є послідовною і не має на меті створювати додаткові фінансові тягарі українцям , яка передбачає відсутність БУДЬ-ЯКИХ тарифних змін на період воєнного стану, допоки йде війна в Україні! https://suspilne.media/521819-nemae-docilnosti-peregladati-bud-aki-tarifi-poki-jde-vijna-minenergetiki-pro-tarifi-na-vodu/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0gxQ3R23k6KTyKdlhI8ZC1XOxaviMxPsLnSbNYiPbS-8VZIQsbvmUzzpk_aem_ATQqCJP1feB9bHkf0LqtTHrhekmTUmy6JsxL0IJdBNaNtxo6wouytQ6k5WdMkZjaTVBAfPOaXIeNmdkS_BbhIWL1

  • Анатолій Грицик

    Ключове слово "у Липні", а далі не загадує ніхто!
  • Aleksandr Deineka

    З 01.06.2023 р описка кмп.
  • Aleksandr Deineka

    Був указ про те що на період військових дій підвищення цін на енергоносії не буде. Так про воду пишуть а то що електроенергія з 01.02.2023 встановлена у два рази більше нікого не хвилює? Чи декому забракло коштів на Мальдіви?

    Читач09 reply Aleksandr Deineka

    Це закидають туман вод бачиш ми такі добрі.

keyboard_arrow_up