Тернополяни можуть подати документи на ремонт внутрішньобудинкових мереж: як це зробити?

Тернополяни можуть подати документи на ремонт внутрішньобудинкових мереж: як це зробити?
  • На позачерговому засіданні сесії міської ради депутати внесли зміни у Порядок проведення ремонтів житлового фонду на умовах співфінансування на території Тернопільської громади.
  • У якому співвідношенні і за чиї кошти можуть відремонтувати обладнання з водопостачання – розповідаємо у матеріалі.

Цьогоріч у Тернополі запланували повністю завершити будівництво та усі роботи на станції знезалізнення води, аби містяни мали чисту воду. У більшості будинків внутрішньобудинкові мережі, через які подається вода, є неякісними, як пишуть на сайті міської ради.

Для того, аби мешканці отримували лише чисту питну воду, потрібно замінювати не лише загальні мережі, а й мережі всередині будинку. Залучити і стимулювати людей до проведення робіт із заміни внутрішньобудинкових мереж вирішили, впровадивши умови співфінансування. Їх затвердили на позачерговому засіданні 26-ої сесії міської ради, яка відбулась 9 червня.

Згідно з рішенням, фінансування ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж та обладнання систем подачі теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання та каналізації буде здійснюватися у співвідношеннях: 70 % – за рахунок бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів, інші джерела.

Відео дня

Нагадаємо, що у багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування також можна провести ремонт житлового фонду. Детальніше ознайомитися з можливостями можна тут.

Загалом, стати учасником Програми можуть як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія Порядку проведення ремонтів поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років. Згідно Порядку на умовах співфінансування можна відремонтувати:

  • покрівлі;
  • внутрішньобудинкові інженерні мережі, системи подачі теплової енергії, водопостачання та каналізації;
  • мережу електропостачання;
  • внутрішньобудинкові системи протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості;
  • несучі і огороджувальні конструкції;
  • ліфти та системи диспетчерського зв'язку;
  • дитячі та спортивні майданчики на прибудинкових територіях;
  • міжпанельні шви, дощівки, ринви, замінити вікна.

Якщо в будинку є нежитлові приміщення, які перебувають у власності громади, а також квартири, в яких проживають сім’ї загиблих учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях, сім’ї Героїв Небесної Сотні, сім’ї загиблих під час антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, то внесок за них перераховується з бюджету громади і враховується в частці дольової участі органів місцевого самоврядування.

Документи для участі у Програмі необхідно подавати в управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології за адресою: вул. Коперника, 1.

 

Читайте також:

В укриттях влаштовують застілля та туалети: ми перевірили захисні споруди біля зупинок

На ремонт бюветів та колонок-качалок виділили мільйон: ми перевірили їх стан

50 нових лавок встановили у Тернополі. Хто за них заплатив і який мають вигляд – ми перевірили

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up