Тернопіль попрощався з Дідом Майданом, який пройшов усю Революцію Гідності

Тернопіль попрощався з Дідом Майданом, який пройшов усю Революцію Гідності

Тернополяни провели в останню путь Івана Мандрика, якого з любов'ю називали Дідом Майданом. Він підтримував Революцію Гідності від її зародження і до останнього дня свого життя. Адже вважав, що боротьба за зміни в країні триває. Похорон відбувся 27 лютого.

Попрощатися зі стареньким у його помешкання на вулиці Польового, 38 прийшли рідні, друзі та пересічні тернополяни.

Читайте також: "Він був справжнім Живчиком": перестало битися серце легендарного Діда Майдана"

Василь Болещук товаришував із Іваном Мандриком багато років, познайомились у далекому 1984 році. Разом працювали на м’ясокомбінаті.

Відео дня

- Спілкувалися весь час. У листопаді 2013-го року, коли розгоралися активні революційні події, ми з Іваном були там, на Майдані. Він щиро вірив у те, що на країну чекають зміни. Студенти, із якими спілкувалися, сумнівалися, що буде революція. А він то пророкував.

У пана Василя на квартирі був штаб, туди часто приходив і Дід Майдан.

- Ми їздили з ним і в Київ, були на похороні Генерала Кульчицького. 18 лютого він отримав кульове поранення, після того почав більше хворіти. Останній час провів по лікарнях. У нього було онкозахворювання. Рятували його, але не змогли…

Дружина пана Івана померла у 49 років. У нього є син та донька, а ще шестеро внуків, продовжує співрозмовник.

- Він і дітей вчив патріотизму, був щирим українцем. Не дивуюся, що його любили на Майдані. Ми були з ним на міжнародних конференціях. Прапор, який він має вдома, супроводжував його протягом усієї революції.

Сусіди теж любили старенького. Пані Ольга каже, що чоловік був дуже привітним, комунікабельним.

- Я ще пам’ятаю, як тут хату будували. Товаришували. Коли почалась революція, він постійно ходив на Майдан, казав, що будуть зміни, - каже жінка.

Дід Майдан до останнього дня думав, що Україна ще не перемогла в битві за свою незалежність.

- Він казав, що війна триває. А зміни ще не прийшли до нас, - говорить син Юрій. – Я живу в столиці, батька бачив нечасто. Шкода, що так мало часу проводили разом. останній місяці він був у лікарнях, а потім виписався додому. І ось його не стало…

Священик, який був присутній на похороні, додав, що Іван Мандрик був щирим патріотом та християнином. Дідусь передчував свою смерть, тому сповідався та причастився.

Заступник міського голови Леонід Бицюра також згадує покійного лише добрими словами.

- Він – людина з великою енергією та сильним духом, заряджав своєю енергією та прикладом, вмів жартувати та випромінював позитивні емоції. Дід Майдан був дружелюбний, позитивний, лише добрі спогади про нього. Він весь час був неспокійний, незважаючи на вік, - каже він.

                                                                        

Редакція "RIA" плюс висловлює щирі співчуття родині Івана Мандрика. Світла пам'ять йому!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up