Партнер рубрики Події

Тернопіль зупиняється на час карантину: що це означає для жителів міста. Чим забезпечені і чого бракує?

Тернопіль зупиняється на час карантину: що це означає для жителів міста. Чим забезпечені і чого бракує?
  • На екстреному засіданні сесії Тернопільської міськради затвердили карантинні заходи щодо протидії поширенню коронавірусу в міській громаді. 
  • Зокрема депутати вирішили закрити усі заклади в місті, окрім аптек та продуктових магазинів. Закупити додаткове обладнання для медзакладів, надати додаткові виплати медпрацівникам та врегулювали роботу транспорту на період карантину.

 

Позачергове засідання сесії відбулось 17 березня. Депутати прийняли рішення, запропоноване на засіданні оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади коронавірусної інфекції.

Детальніше про рішення читайте у матеріалі "Від сьогодні в Тернополі закривають заклади. Кому дозволено працювати"

В умовах карантину, з 17 березня дня дозволено працювати лише продуктовим магазинам та тим закладам, які здійснюють торгівлю засобами гігієни, а також аптекам.  Працюватимуть два ринки – Тернопільський міський ринок та ринковий комплекс «ВІП Маркет», що розташований на вул. Шептицького, оскільки вони облаштовані системою вентиляції, водопостачання та відведення. Усі інші заклади повинні бути закриті.

Відео дня

У цілодобовому режимі мають працювати деякі аптеки міста. Їх список у матеріалі за посиланням тут

Закуплять апарати штучної вентиляції та преміюють медиків

На засіданні депутати внесли зміни до бюджету на 2020 рік. 

Зараз у двох лікарнях Тернополя, які визнані базовими на випадок лікування коронавірусної інфекції, є чотири апарати штучної вентиляції легень. Два з них - у інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги та два - у  інфекційному відділенні дитячої міської лікарні.

До кінця тижня у Тернопіль обіцяють доставити ще один апарат, на який попередньо виділяли кошти у лікарню швидкої допомоги. 

На сесії підтримали рішення також про закупку ще 20-ти апаратів штучної вентиляції легень за кошти міського бюджету.

Видатки зменшили за рахунок зменшення видатків із програми "Турбота" на  10 млн грн, з яких 5 млн 100 тисяч гривень на закупку медичного обладнання та 4 млн 900 тис. - на придбання засобів індивідуального захисту. 

Ще мільйон зняли із витрат на апарат міської ради та направити на премії працівникам медичної сфери, які будуть працювати з хворими на коронавірус. 

Міський голова зазначив, що усю власну премію та премію працівників міськради віддають на премії медикам. 

Звернулись до Президента та Верховної ради

Депутати прийняли «Звернення щодо вжиття суворих заходів для забезпечення карантину» до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Як зазначив очільник Тернополя Сергій Надал, карантин на сьогодні - це єдиний ефективний спосіб запобігти поширенню інфекції.

У зверненні депутати висунули такі вимоги:

● У стислі терміни скасувати обов’язкові тендери для закупівлі медичного обладнання, зокрема апаратів штучного дихання. Тендерні процедури уповільнюють закупівлю необхідного обладнання. 

● Ввести чіткі норми відповідальності за порушення карантинних заходів вжитих державними органами та органами місцевого самоврядування. Сьогодні місцеве самоврядування не має достатніх повноважень для обмеження роботи приватних закладів без належного рішення уряду та парламенту. 

● Зменшити навантаження на суб’єктів господарювання за прикладом, як це зробили інші країни. Ми у Тернополі на час карантину відміняємо плату за оренду комунальних приміщень для підприємців.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Наталя

    Чому не закривають Епіцентр в Тернополі???Там по вашому що немає  скупчення людей???Там працюють люди ,які переживають за себе і своїх рідних.А люди  які там весь час щось купляють для ремонту немають совісті і не дотримуються  карантину.Люди добрі сидіть вже дома!!Не наражайте працівників на небезпеку.Як ви не розумієте  ,що це не жарти !!І якщо ми всі будемо менше ходити і не буде такого сильного поширення  того вірусу..Будьте всі Здорові.
  • сергей сынькив

    ринок на 15квітня провітрюється зі всіх сторін
  • Ігор Дуда

    Цікаво, як тепер патологічно хвалькувата істота з кликухою "саша крест" буде вихвалятися власною високою присутністю на тенісних турнірах серії Grand Slam , відвідувати свої улюблені ресторації, пити там Espresso і закусувати трубочками зі згущеним молоком? От біда - так біда...

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Саша Крест 4 березня 2020 р. на минуломи тижні був з дружиною у Jan Amor... сподобалося... хоча за устриці можна було б і подешевше брати... а взагалі то, я харчуюся здебільшого у Ковчезі... майже кожен день... додому беру багато... Ковчег - це СУПЕР!!! та й колєга там керує..
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kult-podii/smachno-i-v-trendi-top-zakladiv-u-ternopoli-z-nezvichaynim-intererom-t-11039687.html

    Саша Крест reply Ігор Дуда 5 березня 2020 р. на початок взяли салат з курячою печінкою та дошку від м'ясника, нарізка... потім я взяв стейк з телятини, а жінка форель у вершках... на завершення я взяв собі трубочки з згущеним молоком, а жінка  медівник... ну, і звичайно, для мене еспресо з цигарою перед від'їздом додому... жінка пила каву по-ірландськи... додому набрали смажених раків та мідії по-грузинськи... а ти що на вечерю мав? коричневий напій, мабуть... кайфував у нірвані??? хай щастить...
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kult-podii/smachno-i-v-trendi-top-zakladiv-u-ternopoli-z-nezvichaynim-intererom-t-11039687.html

    Як же ти, бідолашне ЧМО, проживеш тепер без цього? А, може, вийде й на краще - схуднеш трохи та й роги, дивись, повідпадають - хто його знає...

  • Lesia Lesia

    Всі малі продуктові магазини в Італії закрили,бо недостатньо простору триматися один від одного на один метр.А як ні,робіть як нічні аптеки -продаж через віконечко.😪😪
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up