Партнер рубрики Події

«Тернопільобленерго» — серед лідерів порушників розподілу електроенергії

«Тернопільобленерго» — серед лідерів порушників розподілу електроенергії
  • На операторів системи розподілу складені відповідні акти, вони мають усунути порушення до 31 грудня. У разі невиконання приписів будуть вжиті інші заходи відповідно до законодавства, проте, які саме санкції застосовуватимуться, – не уточнюють.  
  • Голова Уряду Денис Шмигаль наголосив, що такі перевірки обленерго мають відбуватися на постійній основі на період воєнного часу.

 

Міністерство енергетики разом із Державною інспекцією з енергетичного нагляду, НКРЕКП та правоохоронними органами провели позапланові перевірки операторів системи розподілу (ОСР) у кожній області. За підсумками першого етапу перевірок зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики.

Які порушення виявили?

Як поінформував Міністр енергетики Герман Галущенко, на виконання завдання Прем’єр-міністра спільно з Державною інспекцією з енергетичного нагляду, НКРЕКП та правоохоронними органами були проведені позапланові перевірки операторів системи розподілу (ОСР) у кожній області.

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян доповів, що за підсумками першого етапу перевірок зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики. Найпоширеніші з них:

Відео дня

•    порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;

•    застосування стабілізаційних графіків, непередбачених чинним законодавством;

•    відсутність у графіках планових відключень об’єктів, що не входять до переліку критичної інфраструктури;

•    недотримання тривалості відключення;

•    відсутність погодженого з органами місцевого самоврядування списку підприємств, які входять до переліку критичної інфраструктури.

За інформацією Держенергонагляду, лідерами щодо виявлених порушень є ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго».

Порушення мають бути усунені до 31 грудня

Як повідомили в Державній інспекції з енергетичного нагляду, на операторів системи розподілу складені відповідні акти щодо порушень. Порушення мають бути усунені до 31 грудня. У разі невиконання приписів будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства.

Прем’єр-міністр наголосив, що заходи з перевірки операторів мають відбуватися на постійній основі на період воєнного часу.

— Усі ми розуміємо, що нерівномірність у відключеннях світла є. Одні будинки можуть бути без світла по вісім, десять і більше годин, тоді як інші, інколи навіть навпроти, по вісім-десять годин зі світлом. Це питання справедливості для людей. Тому робота таких груп із перевірки має бути постійною, — відзначив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду також дав завдання Міністерству енергетики та Держенергонагляду щоп’ятниці надавати публічний звіт для суспільства щодо виявлених порушень в операторів системи розподілу та щодо вжитих заходів для їх усунення.

«20 хвилин» звернулись за коментарем до ВАТ «Тернопільобленерго». Щойно отримаємо відповідь, опублікуємо її. Зокрема, ми цікавились, які саме порушення зафіксували на Тернопільщині і чи зміниться тепер ситуація з постачанням електрики в області.

Читайте також

Тернопільських підприємців тепер штрафуватимуть за ілюмінацію після 19-ї години

Було чи ні? Ми розбиралися, чи справді через заздрість у Тернополі просили відключити світло сусідам

Графік відключень світла у Тернопільській області на 19-25 грудня

Інколи навіть шапка та перина не зігріває: як тернополяни годинами виживають без світла

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up