Партнер рубрики Події

Тернопільські патрульні​ виявили аж 7 нетверезих водіїв за минулу нічну зміну

Тернопільські патрульні​ виявили аж 7 нетверезих водіїв за минулу нічну зміну

У стані алкогольного сп'яніння:

  • Порушується координація рухів.
  • Людині складно керувати своєю поведінкою.

Не одного, не двох, і навіть не трьох — 7 нетверезих водіїв виявили патрульні за минулу нічну зміну, повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Усі водії отримали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП. Відповідно до цієї статті:

  • Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Поліцейські нагадують, що під дією алкоголю чи наркотичних речовин водій втрачає здатність адекватно сприймати те, що відбувається довкола, та вчасно реагувати на зміну дорожньої обстановки.

Відео дня

Нагадуємо, що заборонено:

— керувати транспортним засобом у стані сп’яніння чи під дією наркотичних речовин;

— передавати керування іншій особі, яка вживала алкоголь або заборонені для водіїв ліки чи речовини;

— вживати алкоголь чи заборонені речовини після ДТП або зупинки поліцейським і до проведення огляду на стан сп'яніння.

Друзі, не сідайте за кермо в нетверезому стані чи під дією наркотиків. Бережіть себе і не створюйте небезпеки для інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, що п'яний водій на Жигулях протаранив мікроавтобус на дорозі Зборів-Козова. В результаті, двоє людей травмовані.

 Читайте також:

В Зборові чоловік на мікроавтобусі збив 12-річного хлопчика на велосипеді

На Кременеччині на залізничному переїзді автомобіль зіткнувся з тепловозом. Водійка у лікарні

Машину зім'яло як папір: п'яний водій спричинив аварію на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • микола ніколаєнко

    Доти, поки не буде реального, суворого покарання, за водіння автомобіля у нетверезому стані, нічого не зміниться на дорогах.

keyboard_arrow_up