Партнер рубрики Події

Тернопільські правоохоронці передали книги захисникам, які проходять реабілітацію

Тернопільські правоохоронці передали книги захисникам, які проходять реабілітацію

Пригоди, детективи, класика, фантастика, романи про кохання та життя, а також історична література, що розповідає про сучасні події в України — книги всіх цих жанрів і не тільки, передали тернопільські правоохоронці у відомчий лікувальний заклад.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

Правоохоронці відгукнулися та долучилися до проєкту «Книги героям». Ініціатор акції — Міністерство внутрішніх справ. Основна мета даного проєкту — урізноманітнити дозвілля захисників та захисниць України, які лікуються або проходять реабілітацію в закладах охорони здоров'я системи МВС.

Відео дня

Частина реабілітації

«Ця ідея прекрасна,адже гаджети рано чи пізно набридають, а бійці у лікарнях перебувають не день-два, — розповідає начальник відомчої лікарні з поліклінікою Вікторія Питель. — Читання книг — це частина лікування та реабілітації. А якщо ці книги сучасні і цікаві — це взагалі супер. Ми облаштуємо в стаціонарі книжкову шафу, облікуємо подаровані книги і наші пацієнти зможуть поринути у світ цікавого».

Марія Марусяк, психолог управління поліції охорони стверджує, що досить часто кілька друкованих рядочків здатні допомогти подолати депресію, визначитися з життєвою метою або просто покращити настрій. Така допомога вже давно має назву – бібліотерапія або книготерапія. Іншими словами, це вдало підібрана книжка, яка допомагає долати життєві труднощі.

Є цікава мінібібліотека

Працівники медзакладу запевняють, що читати подаровані книги зможуть не лише пацієнти, але й інші працівники системи МВС. Керівник Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України в Тернопільській області» Михайло Василишин запевняє, що завдяки усім меценатам в лікарні з'явилася дуже потужна та цікава мінібібліотека і медик сподівається, що вона поступово розширюватиметься.

Працівники відділу комунікації вдячні співробітникам, які відгукнулися та долучилися до акції: представникам кіберполіції, відділу розслідування злочинів у сфері транспорту, дізнання, карного розшуку, штабу, лінії «102», кадрам, міграційної поліції, управління боротьби з наркозлочинністю, дільничним інспекторам, працівникам фінансів, ювенальної привенції, вибухотехнікам, колегам із управління поліції охорони, сервісного центру, науково-дослідно-експертно-криміналістичного центру та обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про потреби поранених військових, які проходить реабілітацію в Тернополі.

 

Читайте також:

Пораненим військовим у лікарню потрібен одяг, вода і книги українською. Які ще є потреби?

Передали частинку дому на фронт. Одинадцятикласниці з Гусятина спекли пасочки для ЗСУ (ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up