Передали частинку дому на фронт. Одинадцятикласниці з Гусятина спекли пасочки для ЗСУ (ВІДЕО)

Передали частинку дому на фронт. Одинадцятикласниці з Гусятина спекли пасочки для ЗСУ (ВІДЕО)
  • За понад рік війни українські діти неабияк подорослішали і намагаються всіма способами наблизити нашу Перемогу, переконує одинадцятикласниця Катя Ониськів із Гусятина. Інколи вони спроможні зробити навіть більше, аніж дорослі.
  • До Великодніх свят дівчина з подругами приготувала для військових на фронт смачні пасочки, а ще кілограми печива. Посилка поїхала до хлопців. Про добру справу – у матеріалі.

Аби допомога нашим Збройним Силам була більш ефективною і щоб кожен свідомий мешканець міста міг долучитись до благодійної діяльності, у Гусятині з перших днів російського вторгнення започаткували благодійний фонд «Воїни Надзбруччя».

Волонтери збирають кошти та закупляють для Захисників автомобілі, бронежилети, велику кількість техніки – ноутбуки, прилади нічного бачення, повербанки, тепловізори тощо, аптечки й іншу необхідну на передовій амуніцію. Гусятинський заклад загальної середньої освіти тісно співпрацює з цим фондом і бере участь у волонтерських проєктах.

– Сьогодні вкрай важливо продовжувати допомагати Воїнам і намагатись не зупинятися у цій справі. Адже щодня захисники віддають власні життя, аби ми могли прокидатися вранці. Тому учні нашої школи беруть ініціативу у свої руки і виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки тощо. А молодші школярі створюють листівки та обереги, разом з батьками печуть печиво й рогалики, – розповідає Катерина Ониськів. Коли чуєш таке з уст майбутньої випускниці, розумієш, що майбутнє держави у надійних руках, український народ незламний, а малеча неймовірна!

Відео дня

Головною ідейницею та доброю порадницею для учнів, за словами Каті, є педагог-організатор школи Світлана Козир. Вона сама активно доєднується до волонтерства і надихає на гарні вчинки дітей. Регулярно у школі проводять благодійні заходи, а до Великодня організували справжню акцію. Кожен клас готує пакунок для воїнів, у який кладуть потрібні їм речі. Не залишились осторонь й 11-класники.

Частинку дому – на передову

Катерина та її подруги – обидві Насті, вирішили приготувати пасочки для військовиків. Пояснюють, що наближається Великдень, а це тепле та сімейне свято. Воно нагадує про дім, близьких, затишок і любов у колі найрідніших людей. Дівчата понад усе хотіли, аби воїни теж отримали бодай крихітку цього тепла, аби смак пасочки нагадав про спокійне життя та тих, хто з нетерпінням чекає їх удома.

– Ми звернулись до знайомої кондитерки в Гусятині – Наталії Вибираної. Вона професіонал своєї справи. Були впевнені, що пані Наталія нас підтримає, адже жінка неодноразово допомагала Захисникам. Ми вдячні їй за наставництво. Вона сама спекла пасочки і виготовила прикраси на них. Це зайняло немало часу, але воно того вартувало. А ми взялись декорувати смаколики. Для нас це був цікавий і незвичайний досвід, – пригадуючи це, Катя Ониськів посміхається.

Душу гріло усвідомлення того, що великодні солодощі отримають воїни, які, можливо, зараз сидять в окопах або відстрілюються у важкому бою, або обороняють наші позиції від ворога, захищаючи спокій земляків. Тому, зізнаються учениці, прагнули вкласти у пасочки всю турботу і вдячність.  

– У такий важкий час для України час, на мою думку, всі мають приєднатись до армії волонтерів і хоч якось підтримати захисників. Ось і ми вирішили вкласти частинку праці, випікаючи пасочки. Маю надію, що коли вони скуштують цього святого хліба, то згадають домівку, родичів, і це надихне їх не опускати руки та боротись далі! – каже одинадцятикласниця Анастасія Красовська.

Перемога буде за нами

Творчий процес проходив легко й весело, школярки увімкнули фантазію на повну. А Катерина навіть встигла зняти й змонтувати цілий відеоролик з праці на кухні. Закінчивши пасочки, дівчата взялись за вівсяне печиво. Його робили гуртом. Пані Наталія радила, як правильно замісити тісто, формувати смаколики, при якій температурі випікати. Завдяки цьому печиво вийшло ароматним та смачним, а запах швидко заповнив приміщення. Всього за кілька годин учениці спекли 11,5 кілограмів печива і задекорували 14 пасочок. Далі надійно все запакували і підписали: «Від 11 класу ЗЗСО смт. Гусятин».

– Кожен знає, як важливо сьогодні підтримувати українське військо. Тому нам з дівчатами було зовсім не важко зібратись і спекти смаколики до такого великого свята, як Великдень. Ми класно провели час і ще й допомогли. Такі хороші справи додають сил і роблять мене щасливою. Сподіваюсь, що ці маленькі подарунки піднесуть настрій військовим та дадуть їм наснаги боротись за рідну землю! Навіть така дрібничка може змусити когось усміхнутись, – запевняє Анастасія Черепака.

Вже наступного дня від фонду «Воїни Надзбруччя» на передову відправляли новопридбану автівку. Серед інших речей для військових у неї завантажили й солодощі від одинадцятикласниць Гусятинського ЗЗСО. Змогли дівчата поспілкуватись й з воїнами, які вирушали на лінію фронту.

Катя розповідає, що хлопці були дуже вдячні й щасливі. Тепер залишається лише вірити, що посилка успішно доїхала до місця призначення. А на завершення дівчата говорять: їхня мрія – аби всі міста України були вільними, а Перемога настала якнайшвидше!

Читайте також:

У Тернополі роздають бейбі-бокси від благодійників: хто і як може отримати пакунок

Тернопільська волонтерка закликає підприємців підтримати дітей захисників

Дегустували каву, яку не купиш у магазині чи у кав’ярнях. У чому секрет?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up